Prima paginăSanatate

Trei ambulanțe noi pentru Stația de Ambulanță Roman

Trei ambulanțe noi pentru Stația de Ambulanță Roman

Dimensiune text

 

Luni, 20 ianuarie, Stația de Ambulanță Roman din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț a primit trei autospeciale noi. Luni, în tot județul au fost primite opt ambulanțe noi, 5 ambulanțe tip B1, B2 marca Volkswagen Transporter T6 (motorizare 2.0 litri, 200 CP, EURO 6, tracțiune 4×4, cutie de viteză automată) și trei ambulanțe tip A2 marca Renault Master (motorizare 2.3 litri, 170 CP, EURO 6, tracțiune 4×2). Aceste ambulanțe vor fi distribuite astfel: stația centrală Piatra Neamț – o ambulanță tip A2; substația Roman – o ambulanță tip A2; substația Tîrgu Neamț – o ambulanță tip A2; substațiile Bicaz, Ceahlău, Tîrgu Neamț – câte o ambulanță tip B1/B2; Roman – două ambulanțe tip B1/B2.

Aceste ambulanțe sunt achiziționate în vederea creşterii capacităţii de reacţie şi răspuns în situaţii de urgenţă, în cadrul unui proiect derulat la nivel naţional şi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

„Încă o veste bună pentru orașul nostru, dar și pentru cetățenii din localitățile din jur, este aceea că, începând de astăzi, trei noi ambulanțe devin funcționale la Stația de Ambulanță Roman. Sunt ambulanțe achiziționate pe fonduri europene, dar cel mai important este că, încet încet, și parcul auto de la Stația de Salvare se reînnoiește, iar pacienții sunt transportați cu mașini corespunzătoare și în siguranță. Două ambulanțe de tip B2 (cu tracțiune integrală 4×4), pe care lucrează asistentul și ambulanțierul, și o ambulanță de transport reprezintă o șansă în plus la viață pentru cei care au nevoie de îngrijire medicală. Mâine, voi avea o întâlnire cu reprezentanții din domeniul medical și le voi transmite planurile mele pentru acest an pentru sistemul de sănătate, dar vom discuta și despre nevoile lor, astfel încât, împreună, să îmbunătățim calitatea actului medical, fie că el este efectuat de asistent, medic specialist, medic de familie, farmacist sau ambulanțier”, a precizat primarul Lucian Micu.

„Apreciem eforturile Ministerului Afacerilor Interne și cele ale Guvernului României în sprijinirea necesităților de investiții în Județul Neamț. Județul nostru are nevoie de aceste ambulanţe noi şi este important ca în următorii ani, prin intermediul fondurilor europene să se finanțeze reînnoirea întregului parc auto. Este important pentru nemțeni ca sănătatea să reprezinte o prioritate pentru autorități și orice modernizare a echipamentelor de profil trebuie încurajată și susținută”, a declarat prefectul Județului Neamț, George Lazăr, care a participat la recepția noilor ambulanțe alături de managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, medicul Dorice Albu.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0