Prima paginăActualitate

Trei accidente din neatenție într-o zi. Polițiștii recomandă prudență în trafic

Trei accidente din neatenție într-o zi. Polițiștii recomandă prudență în trafic

Dimensiune text

 

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Neamț s-au înregistrat trei accidente rutiere ușoare. Polițiștii recomandă participanților la trafic să circule prudent, să respecte viteza legală de deplasare și să se informeze cu privire la condițiile meteo înainte de a pleca în călătorie.

Miercuri, 8 ianuarie, pe raza județului Neamț s-au produs trei evenimente rutiere, în urma cărora trei persoane au fost rănite ușor. Din cercetările preliminarii efectuate, polițiștii rutieri au stabilit drept cauze generatoare neacordarea de prioritate, nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare în mers și neasigurarea la schimbarea direcției de mers, informează IPJ Neamț.

Despre condițiile de trafic rutier, evenimentele rutiere și eventualele rute ocolitoare,  conducătorii auto pot afla informații în timp real prin intermediul Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Circulația rutieră rămâne închisă pe DN 15, ruta Bicaz – Poiana Largului, pentru execuția lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță a obiectivelor de pe DN 15. Pe acest tronson de drum circulația rutieră este permisă doar riveranilor, autovehiculelor de intervenție urgentă (pompieri, ambulanță, poliție, etc.), precum și autovehiculelor pentru transport alimente, marfă și persoane, care au până la 3,5 tone. Traficul se va desfășura deviat pe următoarea variantă ocolitoare, pentru toate categoriile de vehicule, respectiv: DN 15 B Poiana Largului – DN 15B Pipirig – DN 15 B Humulești, Tîrgu Neamț – DN 15C Humulești, Tîrgu Neamț – DN 15 C Piatra Neamț – DN 15 Bicaz – DN 15 intersecție Izvorul Muntelui și retur.

„Pentru călătorii în siguranță, recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice, înainte de a porni la drum, ca autovehiculele să aibă funcționale sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, mai precizează comunicatul IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0