HomeNeamt

Treceți granița pentru RAR

Cei care trebuie să rezolve o problemă la RAR Neamț trebuie să aștepte minim 30 de zile. Urgențele pot fi rezolvate la RAR Harghita.

 

 

Persoanele care au treabă la Registrul Auto Român (RAR) Neamț trebuie să își planifice drumul la Piatra Neamț cu mult timp în avans. Cei care sună la RAR Neamț sînt planificați, cel mai curînd, peste 30 de zile sau sînt sfătuiți să meargă la un oficiu RAR din alt județ. Cei care se grăbesc și nu se uită la banii dați pe carburant pot alege să se programeze la RAR Harghita, unde planificările se fac în aceeași săptămînă. Directorul RAR Neamț spune că situația este una temporară, dar că nu există o explicație pentru acest fenomen.

Noi eram aglomerați în fiecare an, în lunile iunie-septembrie, pentru că veneau în țară persoanele care muncesc și locuiesc în străinătate, dar în luna octombrie se revenea la fluxul obișnuit. O posibilă explicație ar fi iminenta modificare a taxei auto de la 1 ianuarie 2013. Situația de acum este una temporară și se va reglementa„, este de părere Sorin Gherghel, directorul RAR Neamț.

Taxele pentru diverse activități prestate de RAR pot ajunge și la 1.000 de lei, în funcție de operațiune și de autoturism. Spre exemplu, pentru o inspecție tehnică în termen a unui autoturism înmatriculat în România, proprietarul mașinii trebuie să scoată din buzunar 150 lei. Pentru eliberarea cărții de identitate, a certificatului de autentificare și realizarea inspecției tehnice a unui autoturism înmatriculat în altă țară, posesorul trebuie să plătească de la 450 pînă la 850 lei, în funcție de vechimea autoturismului. Programările la RAR Neamț se pot face la sediu, online sau telefonic, la numărul 0233/281.261.

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • prostul satului 10 ani ago

  Cum adica sa trecem granita? Harghita nu e tot in Romania?

 • Gabriel 10 ani ago

  Nu ai trecut niciodata de granitele judetului ?

  • prostul satului 10 ani ago

   Mi se pare cam mult spus „granita”. Sau cine stie … poate autorul articolului stie el ce stie si in curand o sa trebuiasca pasaport pentru a merge in Harghita.

 • BLUE 10 ani ago

  Situatia este foarte explicabila..sunt fel de fel de samsari care isi fac veacul pe acolo si daca vrei sa intri la rar mai repede decartezi banul la ei si se rezolva. Fiecare samsar din asta este zilnic acolo cu cateva masini, chiar zi 10 masini pe zi. Din aceasta cauza cand suni pentru programare nu e loc pentru ca astia sunt mana in mana cu rar ul si fac ei rezervari de programari si omul de rand o ia in mana.

 • Gaspar 10 ani ago

  Pentru a efectua ITP-ul stiu ca poti sa te adresezi oricarei statii autorizate din Romania, indiferent de judetul de inmatriculare.Deci , de ce sa ma duc pana in Harghita cand Bacaul sau Iasi-ul imi sunt mai la indemana ?