Transportatorii de persoane, verificați de polițiști

HomeActualitate

Transportatorii de persoane, verificați de polițiști

Luni, 14 noiembrie, în intervalele orare 06:00 – 09:00 și 16:00 – 19:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane, informează IPJ Neamț.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice. Pe timpul desfășurării acțiunii nu au fost identificați conducători auto care să se afle sub influența băuturilor alcoolice. Au fost verificate aproximativ 60 de vehicule transport persoane, pe timpul acțiunii fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să păstreze permanent distanta de siguranță în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante, au mai transmis reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0