Transportatorii de persoane și de mărfuri, verificați de polițiști

HomeActualitate

Transportatorii de persoane și de mărfuri, verificați de polițiști

În perioada 13-19 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pentru reducerea accidentelor cauzate de încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfă, informează IPJ Neamț.

În cadrul acțiunii, au fost verificate peste 114 de autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind aplicate 51 de sancțiuni contravenționale.

Au fost constate și sancționate zece fapte de neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, șase abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf sau nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, două sancțiuni pentru deficiențe tehnice, șase sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum și 27 de sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 359 de autovehicule destinate transportului public de marfă, pentru neregulile constatate fiind aplicate 318 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 53 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 51 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 64 pentru abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf sau nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.

Totodată, au mai fost aplicate 23 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule sau ale vehiculului și 124 sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere.

Comentarii

WORDPRESS: 0