Prima paginăActualitateNeamt

Transportatorii de persoane au fost amendați pentru nereguli

Dimensiune text

Operatorii de transport persoane au fost verificaţi de o comisie mixtă. Au fost aplicate zeci de amenzi şi s-a suspendat dreptul de utilizare a unui autovehicul. 

În cursul lunii martie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ, împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Neamţ şi inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Control în Transport Rutier şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au desfăşurat mai multe acţiuni pe raza judeţului Neamţ, pentru combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi, implicit, în scopul reducerii accidentelor de circulaţie. Coordonatorul comisiei de control a fost reprezentantul Corpului de Control al prefectului, deoarece aceste verificări au fost dispuse prin ordin al prefectului Vlad Angheluţă.

În cadrul acestor acţiuni, au fost controlate 177 de autovehicule în regim de transport public de persoane, fiind aplicate 70 sancţiuni contravenţionale, din care 37 pentru nerespectarea prevederilor privind transportul rutier – lipsa la bord a documentelor specifice -, 23 pentru transportul mai multor persoane decât locurile prevăzute în documentele autovehiculului şi zece pentru nerespectarea prevederilor privind serviciile de transport public local.

„Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la peste 102.000 de lei. Totodată, a fost dispusă, faţă de un operator de transport, măsura complementară de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului, pentru lipsa licenţei de traseu, şi de reţinere a certificatului de înmatriculare, pentru lipsa inspecţiei tehnice”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Prefectul Angheluţă susţine că aceste controale vor continua şi în perioada următoare. „Raportul final al acestui demers va fi realizat în zilele următoare. Controlul nu se opreşte aici. Am stabilit o cadenţă, împreună cu cei implicaţi în comisia respectivă. Controale vor avea loc pe tot parcursul anului. Atunci când situaţia o va cere, vor fi reactivate acele comisii mixte de control”, a spus Vlad Angheluţă, prefectul judeţului Neamţ.

Partajează articolul
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0