Transportatori de persoane și de mărfuri sancționați de polițiști

HomeActualitate

Transportatori de persoane și de mărfuri sancționați de polițiști

În perioada 19 – 25 iulie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pentru reducerea accidentelor cauzate de încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfă, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), informează IPJ Neamț.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 79 de autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care nouă pentru nerespectarea regimului legal de viteză și două pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului.

Au fost constatate și sancționate nouă fapte de neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție și trei pentru deficiențe tehnice. Au mai fost aplicate o sancțiune pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, o sancțiune referitoare la lipsa unor documente ale vehiculului și șase sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere. Totodată, au fost dispuse două imobilizări pentru defecțiuni tehnice.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 172 de autovehicule destinate transportului public de marfă, pentru neregulile constatate fiind aplicate 89 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 39 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 43 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, o sancțiune pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și zece pentru deficiențe tehnice.

Au mai fost aplicate trei sancțiuni pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, patru pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, patru pentru lipsa unor documente ale vehiculului și 33 de sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere. Au mai fost dispuse două imobilizări pentru defecțiuni tehnice, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Foto: IPJ Neamț

Comentarii

WORDPRESS: 0