Transportatori de persoane sancționați de poliţişti

HomeActualitate

Transportatori de persoane sancționați de poliţişti

 

Luni, 4 decembrie, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul IGPR, poliţiştii rutieri și de la ordine publică din întreg județul au acţionat pentru combaterea nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane.

Într-o singură zi, pentru neregulile depistate, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, au reținut trei permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice constatate.

„Majoritatea abaterilor de la legislația specifică transporturilor rutiere au vizat transportul mai multor persoane decât locurile prevăzute în certificatul de înmatriculare, polițiștii aplicând sancțiuni contravenționale de la 870 la 1.160 de lei, conform articolului 101, alineatul 1, punctul 13, din OUG 195/2002 Rep. În urma controalelor efectuate în trafic polițiștii au efectuat 141 de testări cu aparatul etilotest și au constatat două infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0