Trandafiri de mere

HomeTimp liber

Trandafiri de mere

 

gastro8 trandafiri mereIngrediente: 400 grame aluat foietaj, 4 mere, 6-8 linguri zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 2 linguriţe de scorţişoară, zeama de la 1 lămâie, 50-75 ml apă.

Mod de preparare: Se scoate aluatul foietaj din congelator cu o oră înainte de preparare. Între timp se spală bine merele, se taie fiecare în jumătate, se scot sâmburii şi se taie în felii subţiri.

Într-o cratiţă se aşează feliile de mere, se presară 3 linguri de zahăr, zeama de la o lămâie şi se adaugă apă atât cât să acopere feliile de mere.

Se pune cratiţa la foc potrivit şi când începe să fiarbă conţinutul se dă la o parte de pe foc. Merele nu trebuie decât să se înmoaie puţin cât să fie manevrabile. Cu ajutorul unei linguri cu găuri, se scot feliile de măr din sirop şi se pun pe un şervet de hârtie, pentru a se absorbi siropul în exces şi se lasă aici să se răcorească.

Aluatul se întinde pe masa de lucru, se presară cu restul de zahăr (3-5 linguri de zahăr, după gust), zahărul vanilat, scorţişoara şi se taie cu ajutorul unui cuţit subţire în fâşii de circa 1 cm lăţime.

Pe fiecare fâşie de aluat se aşează uşor suprapuse feliile de mere (răcite şi scurse) şi se rulează cu grijă, cât se poate de strâns, rezultând trandafirul din foietaj şi mere.

Se aşează fiecare trandafir pregătit astfel în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puţină grăsime (unt sau ulei).

Se încinge cuptorul la 180°C, astfel încât acesta să fie fierbinte când băgăm tava. Trandafirii se coc circa 25-30 minute, până când sunt uşor rumeniţi deasupra.

Poftă bună!

 

Comentarii

WORDPRESS: 0