Prima paginăEducatie

Topul celor mai solicitate școli din Neamț

Dimensiune text

Pe baza cererilor de înscriere adresate școlilor din țară în prima perioadă de înscriere pentru clasa pregătitoare, Ministerul Educației și Cercetării a alcătuit un Top 50 al celor mai căutate școli din țară. De asemenea, pe aceleași criterii a fost alcătuit și un Top 50 al fiecărui județ.

 

 

„Am făcut un top al celor mai căutate școli din țară, top 50 l-am numit noi, care nu reprezintă nimic altceva decât un top al numărului de cereri – deci nu este neapărat un top al calității oficializate – în raport cu locurile anunțate inițial, nu după suplimentare”, a anunțat ministrul Educației, Remus Pricopie.

În județul Neamț, școala cu cele mai multe cereri raportate la numărul de locuri a fost Școala Gimnazială nr. 11 Piatra Neamț, urmată de Școala Gimnazială Tămășeni și de două școli romașcane: Școala „Calistrat Hogaș”, pe locul 3, și Colegiul Național „Roman-Vodă”, pe locul 4. Din zona Romanului mai apar, în prima parte a clasamentului, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” (pe locul 10), Școala Pildești – Cordun (13), Școala „Carmen Sylva” din Horia (16), Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani (19) și Liceul cu Program Sportiv din Roman (20). În top 50 al celor mai solicitate școli din țară, Neamțul apare o singură dată, pe locul 40, cu Școala Gimnazială nr. 11 din Piatra Neamț.

Toate aceste școli au cerut și au primit din partea Inspectoratului Școlar Județean Neamț suplimentarea numărului de clase și de locuri propuse inițial. În județul Neamț au fost înscriși toți copiii care au depus cereri de înscriere în prima etapă. A doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare va avea loc între 8 și 17 mai. La această etapă vor participa doar părinții ai căror copii nu au fost cuprinși în prima etapă de înscriere.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0