Prima paginăSport

Țocu şi Caia, între primele trei la Campionatul naţional de lupte, juniori I

Dimensiune text

Elena Țocu şi Magdalena Caia (foto), de la Clubul Atletic Roman, au ocupat locuri pe podium la primul turneu al Campionatului naţional de lupte, juniori I, de la Mangalia, concurs care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Cele două sunt deja recunoscute în ţară, mai puţin de către cei care le apreciază, drept luptătoare, la fel cum sunt şi colegele lor mai mari Mădălina Linguraru şi Anca Petrea, componente ale lotului naţional de seniori. Toate au un numitor comun, antrenorul emerit Dumitru Artene, cel care face sportivi de mare valoare din copii necăjiţi.

Elena s-a clasat pe locul al doilea în primul turneu al naţionalelor juniorilor I din acest an, la categoria 67 kilograme. Magdalena a ocupat locul al treilea la categoria 44 kilograme. Sunt din Roman, luptă, au rezulate.

„Sunt şanse mici să luăm medalie sau medalii la juniori I în acest an. La sfârşitul săptămânii viitoare vom avea alt turneu, la Bucureşti. Până atunci, trebuie să mergem şi cu junioarele II la Târgu Jiu, la cel de al doilea turneu. Să vedem cum vom face. Nu sunt bani. De la club ni s-au dat pentru deplasarea la Mangalia. Avem turnee şi trebuie să participăm. Altfel, am muncit degeaba. Voi pune şi eu bani, vor pune şi părinţii şi vom concura. Țocu este accidentată, Radu Furdui este accidentat şi medicii au spus că trebuie operat. Am strâns bani de unde s-a putut pentru RMN. Nu ne putem juca. Este vorba de sănătatea acestor copii”, a spus Dumitru Artene. În condiţiile descrise mai sus de antrenorul Artene iau medalii aceşti copii de la lupte. Vor mai lua, pentru că sunt, cu adevărat, luptători.

Tot la Mangalia, pe lângă turneul individual, s-a disputat şi cel pe echipe. Clubul Atletic Roman a ocupat un onorant loc al treilea, după Steaua şi echipa din Mangalia, dar înaintea unor alte trei grupări sportive din Botoşani, Târgovişte şi Cluj.

Vineri, sâmbătă şi duminică vor avea loc întrecerile etapei a doua a campionatului naţional al juniorilor II, la Târgu Jiu, cea care precede etapa finală în care se dau medalii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0