Toate unitățile de învățământ din Roman, în scenariul „galben” începând din 15 februarie

HomeSocial

Toate unitățile de învățământ din Roman, în scenariul „galben” începând din 15 februarie

Prefectura Neamț a anunțat vineri, 12 februarie, modificarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Neamț, de săptămâna viitoare. Decizia vine în urma unei hotărâri adoptate vineri în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului (CJSU) Neamț, pe fondul creșterii numărului de infecții cu noul coronavirus COVID-19, având în vedere informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului și propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Astfel, dacă unitățile de învățământ din municipiul Roman s-au aflat, la începutul semestrului al doilea, în scenariul 1 (verde), cu toți elevii chemați în bănci, hotărârea CJSU prevede trecerea tuturor școlilor din Roman, începând de luni, 15 februarie, în scenariul 2 (galben), adică vor veni în bănci preșcolarii, elevii ciclului primar, elevii din anii terminali de gimnaziu și de liceu (clasa a VIII-a și clasa a XII-a) și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, ceilalți urmând a desfășura cursurile în regim online.

Pentru municipiul Roman, incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile a crescut în această săptămână peste 1 la 1.000 de locuitori, fiind vineri de 1,47/1.000.

Pentru celelalte localități din județul Neamț, dacă în această săptămână au fost 216 de unități de învățământ pe „scenariul verde”, numărul acestora scade, de luni, 15 februarie, la 183. Conform Ministerului Educației și Cercetării, situația epidemiologică anunțată joi seară, la ora 18, arăta că județul Neamț se afla printre cele opt în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor în primele patru zile de a reluarea școlii (alături de Argeș, Brăila, Giurgiu, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).

Scenariul pentru toate unitățile de învățământ din județ, începând din 15 februarie, conform hotărârii de vineri a CJSU, este următorul (lista este disponibilă și la acest link):

b1

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Silvestru 3 ani ago

    Ce-ati facut d-le Leoareanu? I-ati pus pe elevii din jurul orasului Roman, elevi ce invata in Roman, sa investeasca in abonamente de transport pt. o luna de zile desi, stiati ca incidenta de infectare cu noul corona-virus e mai mare de 1 la mia de locuitori! Ati pus pe primul loc firmele de transport in dauna parintilor si elevilor! Asta e rasplata pt. cei care v-au ales?