Toaleta promisă de USR în zona Spitalului era cât pe ce să se facă

HomeSocial

Toaleta promisă de USR în zona Spitalului era cât pe ce să se facă

După ce, la ultima ședință de Consiliu Local, grupul consilierilor USR a „forțat” mâna conducerii Primăriei municipiului Roman ca să aprobe proiectele propuse de USR pentru ca, la rândul lor, să aprobe cheltuirea unui împrumut contractat de PNL, primarul Leonard Achiriloaei și viceprimarul Radu Samson par să fi „dat la pace”. Spunem asta deoarece USR a cerut, la început de an, alocarea unor bani pentru construirea unei toalete publice în zona Spitalului. La ultima ședință de Consiliu Local, suma destinată pentru acest obiectiv a fost eliminată – detalii despre discuții puteți revedea în articolul de la adresa: https://www.ziarulderoman.ro/primarul-achiriloaei-parasit-de-viceprimar-de-usr-plus-si-de-directorii-din-subordine/.

Din informațiile sigure, dar neoficiale, pe care le avem, o soluție identificată în lipsa banilor pentru construirea unei toalete este aceea de a închiria una sau mai multe toalete ecologice. În acest fel, USR mai bifa o promisiune pe care a făcut-o romașcanilor, iar PNL le-ar fi recâștigat voturile pentru a trece proiectul cu împrumutul. Astfel, la începutul săptămânii acesteia, în imediata apropiere a Policlinicii Stomatologice, au demarat lucrările de amenajare a unui spațiu pe care să fie amplasate toalete. Medicii, asistenții și tehnicienii care lucrează în partea respectivă de Policlinică nu au fost deloc mulțumiți de această idee, fiind deranjați inclusiv de faptul că respectivele echipamente urmau să fie conectate la rețeaua de apă și canal a Policlinicii. După câteva zile de nemulțumire, terenul a fost adus la starea inițială.

Ziarul de Roman a cerut, așa cum a făcut de fiecare dată, un punct de vedere din partea Primăriei municipiului Roman pe acest subiect, însă, surprinzător, ni s-a cerut să facem o adresă oficială, scrisă, înregistrată, semnată, asumată, o birocrație în miez de pandemie. Am transmis solicitarea, așa cum ni s-a cerut și, cel mai probabil, în termen de 30 de zile, cineva va răspunde la întrebările firești, mai ales că întreaga conducere a Primăriei mizează pe termenul de transparență. Vom publica punctul de vedere al instituției atunci când vom primi răspunsul.

Până una alta, săptămâna viitoare urmează o nouă ședință de Consiliu Local, o ședință la care ar trebui să reapară pe ordinea de zi proiectul cu privire la contractarea împrumutului.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0