HomeEducatie

Tîrg de cursuri pentru profesori

Sala de festivități a Colegiului Tehnic „Miron Costin” a găzduit, joi, tîrgul ofertelor de formare destinate profesorilor pentru anul școlar 2012 – 2013, accesibile prin Casa Corpului Didactic Neamț.

 

 

Am venit cu o prezentare a programelor acreditate, avizate sau aflate în curs de acreditare, care pot fi accesate prin intermediul instituției noastre. În oferta noastră se regăsesc cursuri pentru toate categoriile de cadre didactice, de la profesorii debutanți la cei care dețin funcții de conducere, personal didactic auxiliar sau personal nedidactic, indiferent de disciplina sau de vechimea pe care o au la catedră. Perfecționarea este o latură obligatorie a pregătirii profesionale„, a spus directorul Casei Corpului Didactic Piatra Neamț, profesoara Lăcrămioara Secară.

Cursurile de formare propuse de Casa Corpului Didactic Piatra Neamț sînt contra cost, cu prețuri cuprinse între 70 și 250 de lei, în funcție și de durata cursului și de numărul creditelor obținute în urma formării. Conform legislației în vigoare, fiecare cadru didactic trebuie să facă dovada acumulării a 90 de credite la fiecare cinci ani. „Din păcate, nu avem posibilitatea de a face cursuri gratuite, taxele încasate sînt folosite pentru plata formatorilor. Pentru un profesor debutant, 250 de lei pentru un curs de formare este o sumă mare„, a spus Lăcrămioara Secară.

Din experiența anilor trecuți, cele mai solicitate cursuri sînt „Tehnici informaționale computerizate – TIC, nivelul I – inițiere” (curs de 99 de ore și cu 32 de credite, care costă 250 de lei), „Managementul clasei de elevi” (49 de ore și 13 credite, cu 150 de lei), „Intel Teach – instruirea în societatea cunoașterii” (furnizor SIVECO România) (89 de ore, 25 de credite, cu 175 de lei), „TIC pentru începători” (30 de ore, 80 de lei) sau „Platforma de E-learning Moodle 2” (40 de ore, 100 de lei).

Comentarii

WORDPRESS: 0