Tiramisu pentru micul dejun: reţeta simplă şi sănătoasă

HomeAdvertorial

Tiramisu pentru micul dejun: reţeta simplă şi sănătoasă

Micul dejun este o masă esenţială. Dacă medicul nu ţi-a recomandat altfel, nu există niciun motiv pentru care să fie nevoie să sari peste această masă. Prima masă a zilei îţi poate oferi aportul necesar de energie pentru a-ţi începe ziua cu voie bună şi îţi poate oferi saţietate până la prânz.

De cele mai multe ori, timpul redus pe care îl ai dimineaţă te poate face să renunţi la pregătirea micului dejun. Acest lucru nu este niciodată o idee bună, dar, din fericire, există soluţii.

Nu trebuie să petreci prea mult timp pentru a avea un mic-dejun sănătos şi copios. Există varianta de a-l prepara de seară şi de a-l pune la frigider pentru a doua zi, dar şi de a-l găti pe loc în câteva minute. Totul depinde de reţetele pe care le alegi şi de mâncărurile pe care le preferi.

De asemenea, mai există varianta de a-ţi pregăti micul dejun pentru mai multe zile, trei sau chiar cinci şi de a îl depozita în frigider.

Dacă preferi un mic dejun gustos şi sănătos la rece, pe care îl poţi pregăti de seară pentru a doua zi sau pentru mai multe zile, avem reţeta ideală. Descoperă cum să prepari tiramisu sănătos şi gustos cu ovăz:

Tiramisu cu ovăz: ingrediente

Tiramisu este unul dintre cele mai apreciate deserturi din întreaga lume. Reţeta originală este minunată pentru a fi servită ocazional, după prânz sau cină, însă nu este o soluţie viabilă pentru micul dejun. Nu ai nevoie de cantităţi mari de zaharuri în micul dejun. De fapt, zahărul consumat regulat nu îţi va aduce niciun fel de beneficiu, indiferent de momentul zilei în care alegi să îl consumi.

Dacă îţi doreşti o reţetă de tiramisu cu ovăz cu ingrediente hrănitoare, perfectă pentru micul dejun, iată de ce ai nevoie:
100 grame fulgi de ovăz
150 grame crema de brânză/brânză de vaci low fat
o lingură de miere
o lingură cacao cu conţinut redus de grăsime
10 grame cafea boabe
o bucată de ciocolată neagră sau 2-3 căpşuni

Mod de preparare

Începe prepararea reţetei prin a pune cafeaua la făcut. Alege cafea boabe, deoarece aceasta oferă mai multă aroma cafelei. Poţi opta pentru orice tip de cafea boabe, pe care să o râşneşti şi să o prepari normal. Cafeaua boabe se poate râşni atât pentru a o pregăti la espressor, cât şi la ibric. Pentru o cafea lungă poţi folosi 10 grame de cafea şi 100 de mililitri de apă. Dacă vrei un preparat mai dulce, îndulceşte cafeaua cu o linguriţă sau un cub de zahăr.

Cât timp cafeaua sa răceşte, poţi să macini fulgii de ovăz la blender. Alegerea îţi aparţine dacă vrei să foloseşti fulgii întregi sau preferi să îi transformi în făină de ovăz. Mai apoi, într-un castron, într-o tavă sau în orice alt recipient, vei pregăti bazele preparatului. Amestecă bine ovăzul cu cafeaua, până când obţii o compoziţie umedă, ce se poate presa uşor.

Pentru crema vei avea nevoie de cremă de brânză sau de brânză de vaci. Alege un produs neîndulcit şi nesărat, fără niciun fel de aromă pentru a avea cele mai bune rezultate. Într-un vas separat amesteca bine brânză cu mierea. Poţi să îndulceşti crema cu miere, cu ştevia sau sirop de arţar, după preferinţe. Când crema este gata, toarn-o peste fulgii de ovăz înmuiaţi în cafea şi nivelează compoziţia.

Nu uita de decor

De obicei, tiramisu se decorează cu pudră de cacao şi fructe. Exact acelaşi lucru poţi face şi tu pentru această reţetă de tiramisu cu ovăz. Foloseşte o lingură de cacao cu conţinut redus de grăsime pentru a decora preparatul, pe care să o presari direct peste crema de brânză. La final, poţi adăuga 2-3 căpşuni tăiate bucățele sau o bucată de ciocolată neagră rasă.

Pentru a fi gata de servire, dă tava la rece peste noapte sau cel puţin pentru câteva ore. Poţi să prepari această reţetă de tiramisu de cu seară pentru a doua zi, dar şi pentru mai multe zile, deoarece nu se strică în frigider. Poftă bună!