HomeActualitate

Tinerii vor fi învățați să-și ia soarta în mîini

Asociația de Inițiativă Locală Roman 2002 derulează un proiect cu finanțare europeană în domeniul politicilor pentru tineret.

 

Asociația de Inițiativă Locală Roman 2002 este cîștigătoarea proiectului „Conectează-te la politicile strategice de tineret ale Regiunii Nord Est”, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Proiectul se derulează în perioada 3 ianuarie 2012 – 31 octombrie 2012, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț. Proiectul are ca temă principală participarea tinerilor la decizia publică în problemele care îi privesc și responsabilizarea acestora în ceea ce privește identificarea și soluționarea propriilor probleme.

„Ne propunem ca, în cadrul proiectului, să creăm o platformă de dialog între tineri și responsabilii de politici de tineret la nivel regional, avînd drept scop susținerea diverselor forme de «învățare a participării» și să realizăm o rețea de parteneriat la nivelul Regiunii Nord-Est avînd drept scop creșterea gradului de informare a aproape 600 tineri din regiunea Nord – Est în ceea ce privește politica UE și politica națională în domeniul tineretului. De asemenea, ne propunem să creștem gradul de implicare a comunității locale în dezvoltarea și susținerea politicilor de tineret și să îmbunătățim accesul la informație și să aducem informația despre politica europeană, națională și regională în domeniul tineretului mai aproape de tineri și cadre didactice, de cetățeni și comunitatea locală”, a spus Elena Iancu, din colectivul de implementare a proiectului.

Proiectul va fi derulat în cele șase județe ale regiunii Nord Est, Bacău, Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava și Neamț, fiind implicate consiliile locale ale tinerilor, ONG-uri și direcțiile județene pentru sport și tineret. Proiectul va fi lansat oficial joi, 26 ianuarie, în sala de consiliu a Primăriei Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0