HomeReligie

Tinerii din Moldova se vor întîlni la Pildești

Tinerii romano-catolici din întreaga Moldovă se vor întîlni la Pildești, comuna Cordun. La sfîrșitul săptămînii trecut s-a încheiat Întîlnirea Națională a Tineretului Catolic, care a avut loc la Iași și la care au participat aproximativ 60 de tineri din zona Romanului.

 

La finalul liturghiei de încheiere a Întîlnirii Naționale a Tineretului Catolic de la Iași, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, a anunțat că Ziua Tineretului în Dieceza de Iași, în anul 2013, va avea loc în prima duminică din luna mai și va fi găzduită de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești.
Ziua Tineretului în Dieceza de Iași se ținea, de regulă, în prima duminică a lunii mai, dar anul acesta a fost transferată la celebrarea de încheiere a Întîlnirii Naționale a Tineretului. Conform tradiției, fiecare parohie care urmează să fie gazda Zilei Tineretului primește o cruce din lemn care este așezată în biserica parohiei.
La începutul săptămînii, tinerii din Pildești au mers în procesiune pe străzile din sat și au depus crucea în biserica din localitate. Prima întîlnire de acest fel a avut loc în 1992, iar în al doilea an, gazdă a fost tot parohia din Pildești.

De-a lungul anilor, printre parohiile gazdă ale întîlnirii s-au numărat Săbăoani și Gherăești. Anul trecut, întîlnirea a avut loc la Butea, unde au fost prezenți aproximativ 5.000 de tineri din Dieceza de Iași.

Comentarii

WORDPRESS: 0