Tinerii actori romașcani premiați la Sinaia

Trupa de teatru „Gong” a obținut un premiu I și două premii de interpretare la Festivalul Liceal de Teatru și Oratorie „Primavera”.

 

 

Trupa romașcană de teatru „Gong” a obținut premiul I la cea de-a cincea ediție a Festivalului de Teatru Liceal și Oratorie „Primavera” de la Sinaia pentru spectacolul „Veșnicie provizorie”, prezentat în premieră pe scena Casinoului din Sinaia. Amalia Popa și Vlad Ianuș, interpreții rolurilor principale au fost distinși cu premiul pentru cea mai bună actriță și premiul pentru cel mai bun actor.

Festivalul de la Sinaia a reunit trupe din Cluj, Ploiești, Argeș, Roman, București, Bîrlad, Mozăceni și Plopeni. Prestațiile artistice ale tinerilor actori în devenire au fost notate și analizate de un juriu format din nume sonore ale teatrului românesc, membrii juriului fiind actorii Eusebiu Ștefănescu (președinte), Dorian Boguța (protagonistul filmului Francesca), Dan Clucinschi (care a susținut și două workshop-uri pe teme de improvizație scenică).

Pe lîngă secțiunile de teatru și oratorie, manifestarea a cuprins și o suită de activități conexe festivalului, vernisajul expozițieri de grafică, pictură și origami, parada eco-modei, „La un pahar de vorbe cu scriitori”, „Povestiri din viață de artist” – întîlnire cu actorul Eusebiu Ștefănescu, sau workshop-urile „Public Speaking” și „Concepts of Leadership”. Festivitatea de premiere s-a încheiat cu două concerte de excepție susținute de cantautorul Emeric Imre și de formația de muzică celtică și medievală Lupus Dacus, care și-a lansat albumul „Old Balkans Music”. Romașcanii s-au prezentat în concurs cu o piesă nouă, comedia amară „Veșnicie provizorie”, din distribuție făcînd parte Victor Ianuș, Amalia Popa, Xenia Bălan, Adrian Pricopoaia, Georgiana Severin, Sergiu Ursache și Mădălina Tofan. Regia spectacolului a fost realizată de  profesor Cătălina Bostan, scenografia fiind semnată de profesoara Constanța Munteanu și în regia tehnică a profesorului Dan Rusu.

„Participarea noastră la concurs nu ar fi fost posibilă fără sprijinul primarului Laurențiu Leoreanu, al deputatului Marius Neculai și al doamnei Cristina Grecu, care ne-au sprijinit ca întotdeauna. Spectacolul de la Sinaia a marcat deschiderea stagiunii de spectacole, atît pentru viitoarele competiții naționale cît și pentru publicul romașcan, pe care îl așteptăm pentru a redescoperi împreună frumusețea teatrului”, a spus profesoara Cătălina Bostan.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0