Prima paginăReligie

Tineri romașcani la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși

Tineri romașcani la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși

Dimensiune text

 

Joi, 31 august, a avut loc întrevederea grupului de tineri din Protopopiatul Roman, care vor participa în perioada 1-4 septembrie 2017 la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși din capitala culturală a Moldovei.

La invitaţia părintelui Dragoș-Alexandru Munteanu, protopop al Protoieriei Roman, însoțit de părintele secretar Sabin Foca, de tineri din cadrul A.T.O.R. Roman şi alţi tineri cu rezultate deosebite la învățătură reprezentând diferite parohii, precum și elevi ai Liceului Teologic „Episcop Melchisedec ” Roman s-au reunit la Biserica „Sf. Nicolae” – Roman , având bucuria de a se întâlni, discuta și a pune la punct unele probleme privind  Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Iași, împreună cu părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Sectorului Cultural din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, precum și cu părintele Petronel-Gheorghiță Ciocan, responsabil cu activităţile catehetice din protopopiat, informează un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Părintele protopop Dragoș-Alexandru Munteanu a felicitat tinerii prezenți pentru implicarea de care dau dovadă în cadrul bisericii ortodoxe romașcane, subliniind responsabilitatea și demnitatea  pe care o au prin participarea la acest eveniment de însemnătate internațională ca reprezentanți ai Protopopiatului Roman.

Părintele inspector eparhial Daniel-Ionel Marari a transmis binecuvântările din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, menţionând apoi: „Trebuie să fim parte la ceea ce Bunul Dumnezeu ne cheamă. Avem credinţa şi speranţa că dumneavoastră mergeţi cu dorinţa sinceră de a fi buni creştini, buni misionari şi buni mărturisitori ai Ortodoxiei”.

Tot cu această ocazie, cei prezenți s-au deplasat la  Monumentul Eroilor din Cimitirul Municipal „Eternitatea” –Roman, pentru a îngriji cele 70 de morminte ale eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial, unde vineri, 1 septembrie, un sobor de preoți a săvârșit o slujbă de pomenire în cinstea lor.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0