Tineri reținuți de procurorii de la Crima Organizată, pentru trafic de droguri în județele Neamț și Iași

HomeActualitate

Tineri reținuți de procurorii de la Crima Organizată, pentru trafic de droguri în județele Neamț și Iași

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au dispus luni, 14 iunie, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată şi introducere în ţară de droguri de mare risc, informează DIICOT.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații au achiziționat droguri de mare risc, de pe teritoriul Germaniei, pe care, ulterior, le-au comercializat către consumatori de pe raza orașului Tîrgu Neamț. La data de 14 iunie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Neamț, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați, după ce acesta a ridicat de la curier un colet ce conținea 199 de comprimate de MDMA.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț și Iași, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, arată reprezentanții DIICOT.

Conform IPJ Neamț, tânărul prins în flagrant și bănuit că ar fi desfășurat activități de aprovizionare, comercializare și consum propriu de droguri de risc și de mare risc are vârsta de 22 de ani și este din Neamț, iar drogurile ar fi fost introduse în țară prin intermediul unui bărbat de 39 de ani, din Iași, care a fost depistat de polițiști, la aceeași dată, în județul Iași. Marți, 15 iunie, Tribunalul Neamț a dispus arestarea preventivă a inculpaților Gicuţă Adrian Vocurek și Constantin Cojocaru, pentru o perioadă de 30 de zile.

„ (…) Admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii CC şi VGA. Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15 iunie 2021 până la 14 iulie 2021, inclusiv, a inculpaţilor: VGA, cetăţean român, studii 10 clase, fără ocupaţie, fără antecedente penale; CC, cetăţean român, necăsătorit, fără ocupaţie, fără antecedente penale (…), pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc (…) şi introducere în ţară de droguri de mare risc (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpatul VGA şi de la comunicare pentru inculpatul CC şi procuror”, se arată în încheierea dispusă marți de Tribunalul Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0