Prima paginăSocialReligie

Tineri pe drumul crucii

Dimensiune text

200 de tineri din zona Romanului au fost prezenţi, duminică, la Săbăoani, pentru a participa la un moment comun de rugăciune, prin devoţiunea Căii Sfintei Cruci.

În Duminica Floriilor, în care se sărbătoreşte şi Ziua Mondială a Tinerilor, peste 200 de tineri, din 15 parohii romano-catolice din zona Romanului, au participat la un moment de rugăciune, în parohia „Sfântul Mihail Arhanghelul”, din Săbăoani, unde au meditat împreună patima şi moartea lui Isus. Fiecare parohie a avut ocazia de a-şi face simţită prezenţa prin recitarea uneia dintre staţiunile care marchează drumul lui Isus către muntele Golgota, unde avea să fie răstignit.

cruce02La celebrarea care a început la ora 14.00 au participat, pe lângă mulţimea de laici, şi seminarişti, surori şi fraţi din diverse congregaţii din jurul Romanului. Au fost prezenţi la eveniment tineri din parohiile Isus Bunul Păstor, Fericitul Ieremia Valahul, Inima Neprihănită a Mariei şi Sfânta Tereza a Pruncului Isus, din Roman, precum şi tineri din parohiile Butea, Adjudeni, Tămăşeni, Gherăeşti, Pildeşti, Traian, Barticeşti, Răchiteni, şi din celelalte trei parohii din Săbăoani. Pentru ca jertfa să fie completă, tinerii din parohiile cele mai apropiate, precum Traian sau Pildeşti, au hotărât să meargă pe jos până la Săbăoani, profitând şi de vremea frumoasă de afară.

La nivelul Diecezei de Iaşi, din care fac parte şi parohiile din zona Romanului, Ziua Tineretului se va sărbători pe 17 mai, concomitent cu beatificarea episcopului Anton Durcovici.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0