Prima paginăSocialEconomie

Țevarii vor contract pe perioadă nedeterminată

Dimensiune text

Peste 300 de angajaţi ai ArcelorMittal Tubular Products Roman au dat în judecată societatea. Aceştia doresc să le fie transformate contractele de muncă, din perioadă determinată, în perioadă nedeterminată. 

Sindicatul Liber Petrotub a intentat un nou proces societăţii ArcelorMittal Tubular Products Roman, în calitate de reprezentantul a peste 300 de salariaţi, care au contract de muncă pe perioadă determinată. Aceştia vor să demonstreze în instanţă că activitatea de laminare nu este una temporară, ca să necesite contract cu durată limitată, ci este o activitate continuă. Procesele celor 300 de salariaţi au fost programate până în toamnă. Pe 8 iulie s-a dat prima sentinţă, în cazul a 87 de salariaţi care au avut deja un termen, iar judecătorii de la Tribunalul Neamţ au dat dreptate salariaţilor. Societatea are posibilitatea, însă, să facă apel la această soluţie.

„Pe data de 8 iulie, Sindicatul Liber Petrotub a avut un proces la Tribunalul Neamţ, în cazul a 87 de salariaţi. Sindicatul a chemat în judecată angajatorul, pentru anularea clauzei de angajare pe durată determinată, şi transformarea ei în durată nedeterminată. Este vorba despre salariaţii care au fost angajaţi pe durată determinată şi care vor să treacă în categoria salariaţilor angajaţi pe durată nedeterminată. Ei au avut contract, mai întâi, timp de trei ani, cu Gi Group Staffing Company SRL, şi au peste doi ani de când sunt angajaţi, pe durate limitate, la ArcelorMittal. Instanţa a considerat că aceşti salariaţi nu se află într-o activitate temporară. În această primă etapă, a fost acceptată cererea prin care clauza de determinat să fie modificată. Este doar un succes de etapă, pentru că angajatorul are dreptul să facă apel la Curtea de Apel Bacău, dar eu cred în corectitudinea instanţelor de judecată şi că, la final, ne vom vedea un vis împlinit”, a declarat Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Petrotub.

Un angajator poate încheia contracte pe perioadă determinată în anumite condiţii, care sunt determinate clar în Codul Muncii. Este vorba despre activităţi sezoniere, în mod special. Sindicatul vrea să demonstreze, în instanţă, că activitatea de la ArcelorMittal nu este una temporară, ci este una continuă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0