Prima paginăActualitate

Țevarii se pregătesc de protest

Dimensiune text

Ţevarii din Roman vor participa, pe 7 octombrie, la o acţiune de protest la Bucureşti, prin care sindicaliştii vor cere modificarea legii dialogului social.

Sindicaliştii de la Cartel Alfa organizează, în aceste zile, proteste prin care cer modificarea legii dialogului social. Acţiunile de protest au început luni, cu pichetarea Ministerului Muncii. Sindicaliştii solicită reintroducerea contractului colectiv de muncă, ridică problema legată de reprezentativitate, cer dreptul la conflict de muncă şi protecţia reprezentanţilor sindicali. La data de 7 octombrie, vor organiza un miting de amploare, între orele 11.00 – 13.00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde sunt aşteptaţi peste 5.000 de membri de sindicat.

La Roman, sindicatul Cartel Alfa este reprezentat de Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Petrotub. Având în vedere că nici până la această dată problema dosarelor de pensionare respinse de către Casa Judeţeană de Pensii Neamţ nu a fost soluţionată, Gheorghe Ciobanu, împreună cu o parte dintre ţevarii nemulţumiţi, înscrişi în sindicat, se va deplasa la Bucureşti, pentru a participa la acţiunea de protest din data de 7 octombrie. „După acea zi, dacă nu va fi modificată legea dialogului social, luând în considerare problemele pe care le avem în judeţul Neamţ cu dosarele de pensionare, sunt hotărât să intru în greva foamei. Am pregătit cererea pe care intenţionez să i-o înmânez primarului municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, prin care să cer autorizaţie pentru a face greva foamei pe domeniul public. Nu este o acţiune politică, doar că nu mai ştiu cum să atrag atenţia asupra neregulilor de care au parte salariaţii de la fabrică”, a declarat Gheorghe Ciobanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0