Prima paginăNeamt

Terorism cibernetic coordonat din Neamţ

Dimensiune text

Un tânăr din Neamţ a fost trimis în judecată pentru că a furat date şi a atacat site-uri ale unor instituţii importante. Oamenii legii bănuiesc faptul că el este liderul reţelei de terorism cibernetic Anonymous. Reţeaua este acuzată că a atacat 30 de site-uri şi a generat pagube materiale serioase.

 

 

Un tânăr din judeţul Neamţ a fost trimis în judecată sub acuzaţia de terorism cibernetic. Alături de el vor mai fi judecaţi alţi doi tineri, care făceau parte dintr-o reţea care se ocupa cu furturi de date clasificate şi piratarea unor site-uri de internet. Reţeaua de hackeri, intitulată „Anonymous”, a fost responsabilă de atacuri asupra mai multor site-uri ale unor instituţii publice importante din ţară.

 

Liderul „Anonymous” este din Neamţ

 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus trimiterea in judecată a inculpaţilor Gabriel Bălăeasa, de 24 de ani, din Piatra Neamţ, Mihai Emil Picoş, de 27 de ani, din municipiul  Alba Iulia, şi Gábor Fabian, de 25 ani, din municipiul  Tîrgu Mureş, urmare a destructurării unei grupari infracţionale specializate în derularea de acţiuni de terorism cibernetic. Liderul grupării a fost identificat ca fiind Gabriel Bălăeasa, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb sau cartman”. Acesta, împreună cu ceilalţi doi tineri, a desfăşurat o vastă activitate infracţională de criminalitate informatică, constând în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul on-line a acestor date.

Bazele de date confidenţiale sau clasificate vizate erau de predilecţie administrate de instituţii şi persoane juridice publice, atât din România cât şi din străinătate. După compromiterea şi obţinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta în general în postarea anumitor mesaje, link-uri şi imagini prin care se revendica atacul şi se promova gruparea de hackeri. Atacurile erau lansate în scopul obţinerii de date informatice, date care erau după caz copiate sau transferate fără drept şi publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activităţii de hacking. Membrii grupării au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 30 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaţionale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web ţintă. Activitatea infracţională a dus la compromiterea totală sau parţială a paginilor şi domeniilor de internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor şi implementării de noi măsuri de securitate.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Mair 9 ani

  Bravo lor! Baieti capabili!

 • oameni buni!
  Anonimous nu este o organizatie, nu are structura si IN NICI UN CAZ nu are lider!
  Anonymous este o miscare civica globala. Nu sunt membri sunt doar simpatizanti, e ca un stol de grauri, n orice moment un graur poate sa intre sau sa iasa din stol dar nu au un lider ci scopuri comune.
  Anonimous inseamna anonim. O persoana anonima care discuta cu alte persoane anonime si care se decide sa faca ceva in aceeasi directie cu ceilalti. Dar ei nu se cunosc, nu au legatura unii cu altii, nici macar nu stie daca e vorba de un grup de 10 sau un milion de persoane.
  Spre exemplu ACTA, anonimii au decis ca trebuie sa faca ceva si sa opreasca acest tratat, pentru a atrage atentia fiecare a facut ce a putut. Unii au iesit in strada, altii au facut zgomot pe facebook si pe ziare, altii au scris reprezentantilor din parlament, altii au dat cu caramizi in geamurile de la prefectura, altii au spart situri si au pus poze cu mesajele lor, altii au furat date secrete si le-au publicat. Dar nu exista o vina comuna, fiecare a facut ce a considerat necesar si pe barba lui.
  Incercati sa intelegeti ca modelul traditional: prindem capul si cade reteaua nu functioneaza, e vorba de o miscare de masa, mult mai mare decat se crede si extrem de defensiva.
  Terorism cibernetic e o gogorita.