Termenul limită pentru înscrierea în concursul E.ON Energy Globe Award Romania 2018 a fost prelungit

HomeEconomie

Termenul limită pentru înscrierea în concursul E.ON Energy Globe Award Romania 2018 a fost prelungit

 

 

Încă două săptămâni mai au la dispoziţie titularii de proiecte şi idei din domeniul eficienţei energetice şi al protejării mediului pentru a le înscrie în competiţia E.ON Energy Globe Award 2018. Termenul a fost prelungit de la 31 mai până la 15 iunie, pentru a da şansa cât mai multor români să intre în concursul aflat la cea de-a treia ediţie.

Competiţia organizată de compania E.ON se adresează tuturor persoanelor fizice sau juridice din România: comune, municipalităţi, societăţi comerciale, instituţii ştiințifice şi de cercetare, asociaţii profesionale, organizaţii neguvernamentale, școli sau universităţi, informează reprezentanții companiei.

Proiectele sau iniţiativele înscrise pe www.energyglobe.ro vor fi grupate în cinci categorii: Companii, Municipalităţi, Do it yourself, Tineret şi Idei. În primele patru categorii sunt eligibile proiectele aflate în diverse faze de realizare, iar în cea de-a cincea se vor regăsi doar acele iniţiative sau idei încă neimplementate.

Un juriu independent format din specialişti de renume va evalua proiectele şi ideile, iar decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna septembrie la Bucureşti. Marele câştigător va intra în posesia premiului de 10.000 de euro şi se va califica la etapa internațională a Energy Globe Award.

Energy Globe Award este organizată în România de către compania E.ON începând din anul 2016. La prima ediţie, în competiţie au fost înscrise peste 150 de proiecte iar Marele Câştigător – Asociaţia Ecostuff Timişoara – a fost selectat pentru a reprezenta România la finala Energy Globe Award Global, desfăşurată la Teheran (Iran) unde a ocupat locul al treilea la categoria Youth, atrăgând atenţia şi aprecierea lumii întregi cu proiectele „Zero Waste School & Keep Danube Clean”. La cea de-a doua ediţie, din 2017, au fost înregistrate peste 160 de proiecte, iar câştigătoare a fost Grădiniţa cu program prelungit ,,Prichindel”, din Suceava, cu proiectul ,,Oraşul Viitorului”.

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) este cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător. Cu o tradiţie de aproape două decenii, Energy Globe Award a fost creat de austriacul Wolfgang Neumann, iar în acest moment este organizat în circa 180 de ţări.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0