Termen amânat în cazul incompatibilității primarului Lucian Micu

HomePolitica

Termen amânat în cazul incompatibilității primarului Lucian Micu

 

Primarul Lucian Micu a rămas în starea de incompatibilitate, Înalta Curte de Casație și Justiție oferind, în ședința de joi, 21 noiembrie, un nou termen, pentru data de 5 martie 2020,  înainte de a se pronunța. Judecata vine în contextul în care, în iulie 2016, Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că Lucian Micu „se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea 161/2003”.

Primarul Lucian Micu a pierdut, în 2017, la Curtea de Apel Bacău procesul prin care a contestat decizia  ANI, după care atacat această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Primarul Lucian Micu ar urma să afle pronunțarea sentinței, cel mai probabil, la următorul termen. Totuși, în paralel, în alt proces, acesta cere ICCJ să întoarcă întregul proces de judecată la instanța anterioară – adică la Curtea de Apel Bacău: „Am spus, dintotdeauna, că nu comentez deciziile instanțelor de judecată. Aștept să se pronunțe ICCJ asupra stării mele de incompatibilitate declarată de ANI, în urma unei plângeri făcută de o persoană care, la acel moment când a făcut sesizare, era decedată. La rândul meu, am solicitat magistraților din cadrul ICCJ să reia rejudecarea cauzei la instanța inferioară, la Curtea de Apel Bacău, deoarece, la momentul deciziei, reprezentanții ANI nu mi-au pus la dispoziție întregul dosar, ci doar frânturi, astfel încât nu am avut posibilitatea de a-mi construi o apărare bazată pe toate faptele din dosar. Toate acestea vin ca urmare a plângerii penale pe care eu am făcut-o inspectorilor ANI, care, de la început, nu au respectat procedurile, ca să nu mai reamintesc că au luat ”de bună” o sesizare făcută de o persoană decedată, deși legea spune că aveau obligația de a-i cere o declarație. Sunt sigur că justiția nu poate fi oarbă nici în acest caz”, a declarat primarul Lucian Micu, pentru Ziarul de Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0