Prima paginăNeamt

Țepuiți de o firmă de reabilitare termică a blocurilor

Dimensiune text

Mai mulți locatari au plătit bani unei firme de construcții, sperînd că vor avea, la iarnă, apartamente izolate termic. Aceștia nu numai că vor plăti la fel de mult pentru încălzirea locuințelor, dar au rămas și fără banii plătiți în avans firmei care trebuia să se ocupe de reabilitarea termică a imobilului respectiv. Firma nu a izolat termic apartamentele, iar reprezentanții acesteia au dispărut fără urmă.

 

 

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Neamț a amendat societatea de construcții pentru nerespectarea clauzelor contractuale.
Oamenii s-au înțeles cu executantul lucrărilor, i-au plătit un avans, au încheiat contracte individuale, apoi reprezentanții firmei de construcții nu au mai apărut la lucru. 13 persoane ne-au transmis o reclamație în acest sens. Am căutat firma de construcții, dar reprezentanții acesteia nu au fost de găsit. Am transmis la adresa firmei procesul verbal de sancțiune, n-am primit nici un răspuns și, în consecință, am solicitat la Fisc executarea silită a societății respective, astfel încît amenda acordată să fie achitată. Sancțiunea acordată firmei respective depășește 10.000 de lei. Consumatorii ar trebui să aibă mare grijă atunci cînd semnează astfel de contracte cu firme de construcții. Ar trebui, în primul rînd, să nu semneze contracte individuale, ci să contracteze firma prin intermediul asociației de proprietari, care trebuie să le reprezinte interesele„, a precizat Gelu Moldoveanu, comisar șef al CJPC Neamț.

Oamenii își pot recupera banii în instanță, însă, fiind în special pensionari, nu au bani să plătescă avocați. Patronii firmei au încheiat intenționat contracte individuale, pentru a le îngreuna păgubiților posibilitatea de recuperare a banilor. Reprezentanții CJPC Neamț recomandă tuturor consumatorilor ca, atunci cînd semnează un contract de prestări servicii, să verifice în prealabil firma respectivă, dar și clauzele și obligațiile părților, stipulate în contract. Contractele trebuie să includă sancțiunile pentru lucrări efectuate necorespunzător, date privind materialele folosite, precum și termenele de garanție și de execuție a lucrării.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Olaru 9 ani

    Asta nu este teapa. Este scoala. V-au facut o oferta foarte convenabila nu ?
    Oricum in 3-4 ani trebuia sa refaceti totul din cauza mucegaiului.
    Olaru.