HomeActualitate

TelVerde Anticorupție

Începînd de luni, Ministerul Finanțelor Publice a pus la dispoziția cetățenilor Serviciul TelVerde Anticorupție, cu scopul de a acorda sprijin publicului care consideră că a descoperit sau a fost afectat de acte de corupție sau alte nereguli în activitatea Ministerului Finanțelor Publice și a instituțiilor subordonate.

 

Serviciul TelVerde Anticorupție 0800 800 085 este destinat primirii apelurilor telefonice și înregistrării sesizărilor privind nereguli, abateri sau acte de corupție înfăptuite de către funcționari din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și instituțiile subordonate: Agenția Națională de Administrare Fiscală, Garda Financiară, Autoritatea Națională a Vămilor, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților și Comisia Națională de Prognoză.

Acest serviciu pune gratuit și non-stop la dispoziția cetățenilor o căsuță vocală, care preia automat apelurile. Apelantului îi răspunde un robot care, după mesajul introductiv, îi solicită datele de identificare și îl roagă să apese anumite taste pentru a fi direcționat către instituția competentă în funcție de obiectul sesizării.

Mesajele cetățenilor vor fi preluate și înregistrate de către un operator în timpul programului de lucru. Fiecare persoană care sună la Telverde are la dipoziție trei minute pentru formularea sesizării.

Confirmarea primirii sesizării împreună cu numărul de înregistrare pot fi preluate telefonic de la structura de relații publice a instituției destinatare.

Comentarii

WORDPRESS: 0