Prima paginăCultural

Teatrul „Dan Alecsandrescu” prezintă luni comedia „8 femei”, pe scena Cercului Militar

Teatrul „Dan Alecsandrescu” prezintă luni comedia „8 femei”, pe scena Cercului Militar

Dimensiune text

 

 

Actorii Teatrului „Dan Alecsandrescu” din Roman prezintă luni, 12 noiembrie, de la ora 18, pe scena Cercului Militar de pe strada Ștefan cel Mare, spectacolul „8 Femei”, de Robert Thomas. Din distribuție fac parte: Mariana Vatavu, Mariana Levărdă, Luminița Mera, Cosmina Chirilă, Daniela Pețenchi, Mihaela Ion, Camelia Duca și Maria Bejan. Regia îi aparține lui Radu Vatavu, iar sufleur este Silvia Coşnete.

Textul lui Robert Thomas oferă opt biografii complexe, care se confruntă şi se aliază. Acțiunea spectacolului se desfăşoară în seara de Crăciun. Veselia din dimineaţa de ajun se transformă într-un păienjeniş de suspiciuni şi acuze, odată cu îngrozitoarea descoperire că stăpânul casei a fost ucis. Moartea suspectă a acestuia produce o mulţime de scenarii în rândul celor opt femei din casă. Toate mint cu îndârjire, deoarece toate ar fi avut un motiv să comită crima. Ancheta începe cu dispute, trădări, revelaţii sau pretexte. Pe parcursul investigațiilor, secretele ies la iveală şi adâncesc și mai mult misterul. Este o poveste cu răsturnări imprevizibile de situație, în care seducția se contopește cu trădarea.

„Comedia poliţistă «8 femei» a autorului şi regizorului francez Robert Thomas urmează structura clasică a romanelor poliţiste în stilul lui Agatha Christie şi Edgar Wallace. Cineva a murit de o moarte nenaturală, iar singura posibilitate a celor prezenţi, pentru a putea evita o soartă similară, este să descopere singuri făptaşul, înainte ca ucigaşul să poată lovi din nou. Un singur lucru e cert: făptaşul se află printre ele. Sau…? Intrarea este, ca de fiecare dată, gratuită, dar vă rugăm să veniți din timp, pentru a prinde un loc liber și… din suflet vă rugăm să închideți telefoanele mobile!”, este invitația adresată de reprezentanții Teatrului „Dan Alecsandrescu”.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0