Prima paginăEconomie

Taxe noi pentru nemțeni

Dimensiune text

Mai multe instituții subordonate CJ Neamț cer modificarea sau introducerea unor taxe noi, începând cu anul viitor. Proiectele se află în dezbatere publică.

 

 

Cetățenii județului Neamț sunt invitați la o dezbatere publică privind stabilirea, pentru anul fiscal 2013, a taxelor, tarifelor și amenzilor pe care Consiliul Județean (CJ) Neamț le poate impune în diverse situații.

Conform proiectului expus dezbaterii publice, cele mai multe taxe și amenzi ar rămâne la același cuantum ca și în anul fiscal actual. Doar cinci tarife ar urma să fie modificate. Astfel, „structura arhitect șef din Consiliul Județean Neamț propune introducerea unei taxe pentru imprimarea unor pagini/file din documentații trimise pe mail, în format A3 sau format A4. Această taxă este prevăzută la cap. IV, taxe speciale, pct. 8, al anexei nr. 1. Celelalte taxe ce compun anexa nr. 1 rămân nemodificate față de cele aprobate pentru anul 2012”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Piatra Neamț propune eliminarea taxei pentru curs de inițiere pe calculator, ca urmare a unor donații primite din partea International Researches and Exchanges Board (IREX) – reprezentantul Fundației Bill & Melinda Gates în România.

Și Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău solicită modificarea cuantumului unei taxe speciale. Este vorba despre avizarea activității de exploatare masă lemnoasă, prin majorarea de la 2 lei la 3 lei/metru cub brut masă lemnoasă exploatată.

Începând cu 1 ianuarie, nemțenii care vor cere emiterea în regim de urgență a avizului conform, în vederea aprobării transcrierii certificatelor / extraselor de stare civilă eliberate cetățenilor români de autoritățile altor state, ar putea să plătească 100 lei, dacă aleșii județului vor fi de acord cu expunerea de motive din proiect. Introducerea acestei taxe speciale este cerută de Direcția Județeană de Evidența Persoanelor Neamț.

Și Camera Agricolă Județeană Neamț solicită taxe mai mari. Reprezentanții acestei instituții solicită modificarea tarifului pentru „organizarea de cursuri autorizate de pregătire profesională a adulților – cursuri calificare nivel I”, de la 200 lei la 250 lei. De asemenea, se propune introducerea unui tarif nou pentru „servicii privind elaborarea de proiecte pentru accesare fonduri europene – măsura 141 – sprijinirea fermelor de semi-subzistență”, în cuantum de 600 lei pentru beneficiarii de contract RGIC (Grupul Român pentru Investiții și Consultanță).

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0