HomeActualitateNeamt

Tarif pentru gunoiul dus la Girov, stabilit prin vot

Aproximativ 45 de lei va fi tariful pe care îl va percepe serviciul de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ pentru fiecare tonă de gunoi menajer depozitat în groapa de gunoi ecologică de la Girov. „Săptămâna aceasta va fi o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean, pentru a aproba proiecte ce ţin de activitatea Serviciului de Administrare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor. Tot atunci va fi stabilit şi tariful pentru gunoiul transportat şi depozitat la Girov. Cred că va fi 45 de lei/tonă, dar suma finală va fi stabilită prin votul consilierilor, pot să apară modificări”, a afirmat Constantin Iacoban (foto), preşedintele CJ Neamţ.

Serviciul de Administrare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Neamţ a fost înfiinţat, prin hotărâre de CJ, luna trecută, şi reprezintă o soluţie temporară pentru depozitul ecologic de la Girov. Depozitul a fost realizat datorită unui proiect european, dar care nu a fost dat în folosinţă, întrucât licitaţia privind administrarea acestei investiţii a fost anulată de comisia de evaluare a ofertelor, pe motiv că niciunul dintre cei patru ofertanţi nu respecta cerinţele tehnice ale caietului de sarcini.

Serviciul public înfiinţat de CJ Neamţ va administra depozitul de la Girov până când se va stabili un câştigător al contractului de administrare – estimat la 211.500.000 de lei – pentru următoarele două decenii.

Comentarii

WORDPRESS: 0