Prima paginăPolitica

Tăriceanu şi Chelaru, în luptă pentru preşedinţia Senatului

Dimensiune text

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, va prelua atribuţiile funcţiei de preşedinte al Senatului până la momentul alegerii, de către plen, a unui nou preşedinte al instituţiei, conform deciziei luate de Biroul Permanent.

Ședinţa Biroului Permanent al Senatului de miercuri dimineaţă a fost convocată în urma demisiei liberalului Crin Antonescu de la şefia Camerei Superioare a Parlamentului, document care a fost transmis membrilor conducerii instituţiei. „În această şedinţă am constatat depunerea demisiei în scris a preşedintelui în exerciţiu, domnul senator Crin Antonescu. S-a constatat vacanţa funcţiei de preşedinte al Senatului şi, în conformitate cu prevederile Regulamentului, pe perioada de vacanţă, existând vid de preşedinţie, Biroul Permanent desemnează un vicepreşedinte, deci nu un preşedinte interimar, care preia atribuţiile de preşedinte al Senatului, până la alegerea de către plen a unui nou preşedinte. Cu votul majorităţii – din 12 au fost prezenţi zece membri ai Biroului Permanent, în calitate de vicepreşedinte al Senatului, am fost desemnat să preiau atribuţiile preşedintelui Senatului pentru această perioadă”, a spus Dumitrescu.

Acesta a adăugat că decizia Biroului Permanent va fi publicată în Monitorul Oficial.

Întrebat dacă, în opinia sa, grupului PSD din Senat, fiind cel cu cea mai mare pondere de reprezentare în structura Senatului, ar trebui să îi revină funcţia de preşedinte al Senatului, Cristian Dumitrescu a replicat că important este ca instituţia să aibă, cât mai curând, un preşedinte. Referitor la convocarea şedinţei de plen pentru alegerea noului preşedinte al Senatului, Dumitrescu a precizat că, luni, Biroul Permanent al Senatului urmează să fie convocat pentru a stabili programul.

Decizia de luni ia în calcul cele două nume, ale lui Călin Popescu Tăriceanu şi al lui Ioan Chelaru, vehiculate pentru funcţia de presedinte al Senatului. Surse social-democrate au declarat că PSD ar putea decide să aloce funcţia de preşedinte al Senatului lui Călin Popescu Tăriceanu, dar decizia este una politică şi va fi luată în cadrul partidului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Cerchez 7 ani

    Nu uitati ca senatorul Chelaru vine de la Roman!Ce este Romanul raportat la Bucuresti,si la o lupta cu Tariceanu!Ce conteaza in politica valoarea si fidelitatea?Tariceanu va fi numit!.Este pretul tradarii(vinzarii).intrebati-l pe Ursarescu?

  • victimă pdl 7 ani

    Ambii sunt capabili , diplomaţi ,sunt OAMENI DEOSEBIŢI , spre deosebire de Roberta Anastase si ceilalţi băsişti care au nenorocit o ţară intreagă cu incompetenţa şi minciuna de care au dat dovada!