HomeActualitateRoman

Târgul de Gustar s-a deschis în Pietonal

targ 02La acest sfârşit de săptămână, romaşcanii sunt invitaţi să admire şi să cumpere produse tradiţionale româneşti, la Târgul de Gustar din Pietonalul Ștefan cel Mare. De la ii româneşti, icoane, vase de lut şi până la dulciuri şi alimente fabricate după reţete străvechi, romaşcanii pot alege dintre sute de produse.

„Începând de azi, s-a deschis ediţia a VI-a a Târgului de Gustar. Avem în jur de 30 de meşteri din toate zonele ţării şi încă mai sunt pe drum patru-cinci meşteri. Prin organizarea acestui eveniment, am vrut să demonstrăm autenticitatea tradiţiilor noastre populare, care încă se mai păstrează în satele noastre”, a spus Relu Butnariu, organizator al evenimentului.

„Văd, la această ediţie, oameni aşezaţi, oameni cuminţi, veniţi cu drag de lucrul pe care-l fac şi mă bucură foarte mult acest lucru. Nu pot decât să le mulţumesc că au venit la Roman, să ne încânte cu produsele lor. Sunt lucruri frumoase, de bună calitate. Romaşcanii care pot veni să se delecteze, să vadă anumite lucruri, sunt invitaţi aici, mai ales că este perioada de vară, de concedii, când şi romaşcanii din alte părţi au venit la Roman. Pot vedea lucruri de tradiţie, pot să-şi aducă aminte de unele obiceiuri pe care noi le avem, de lucruri ancorate deja în structura românului şi care ţin de o latură sufletească, dar şi de cea practică”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Ultima zi a Târgului de Gustar va fi duminică, 23 august.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • john 9 ani ago

    Stau foarte cuminti unii dintre ei ,mai ales acei care si-au instalat corturile pe acel spatiu verde ,dar de fapt uscat {a fost seceta mare ……} ,spatiu caruia ii revin fiecaruia locuitor din ,,groapa „‘,10 cm.patrati …adica suprafata unei palme!!!!!. Oras european……

    • carcotasi 9 ani ago

      Eu cred ca nu te pricepi deloc la urbanism si nici nu ai fost prin alte capitale europene! Asta e viitorul oraselor: beton, beton, beton. Si toaletare de arbori pana la nivelul solului! 🙂