Prima paginăSocial

Târgul mărțișoarelor, în centru, „la statuie”

Târgul mărțișoarelor, în centru, „la statuie”

Dimensiune text

 

 

Conducerea Primăriei municipiului Roman vrea, din acest an, să schimbe modul de comercializare a mărțișoarelor. Astfel, ca și la celelalte târguri organizate anul trecut, comercianților de mărțișoare li se vor pune la dispoziție căsuțe din lemn, pentru ca aceștia să-și poată desfășura activitatea în condiții cât mai bune.

Astfel, târgul de mărțișor se va desfășura în centrul orașului, „la statuie” și nu pe lateralele Casei Modei, ca până acum. „Ne apropiem de luna mărțișorului și am luat decizia de a schimba modul de a se efectua comerțul cu aceste simboluri ce vestesc venirea primăverii. Dacă în anii anteriori le-am permis comercianților să-și pună tarabele și corturile în zona Casei de Cultură, acum îmi doresc să le oferim și vânzătorilor, dar și cumpărătorilor condiții mai moderne pentru a se bucura de tradiția mărțișoarelor. Astfel, le vom pune la dispoziție comercianților, la un preț accesibil, căsuțele din lemn pe care le folosim pentru diferite târguri. În acest fel, vom avea parte de un comerț civilizat, modern și vom scăpa de imaginea acelor tarabe improvizate, acoperite de folii din plastic sau hârtie. Târgul de Mărțișor se va desfășura în principiu, funcție de solicitări, în perioada 21 februarie – 8 martie, în Piața Roman-Vodă”, a anunțat, pe pagina de socializare, primarul Lucian Micu.

De asemenea, comercianții care în anii anteriori au solicitat să li se permită să vândă mărțișoare în piață sau la Casa Afacerilor vor primi și anul acesta autorizație, fiind vorba de doar 3-4 vânzători. Urmează a se stabili și care vor fi taxele ce vor fi plătite de comercianți, unele nu foarte mari, dat fiind faptul că prețul mărțișoarelor este unul mai mult simbolic.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0