Prima paginăEducatie

Târg de ouă de Paște, în comuna Doljești

Dimensiune text

Banii obținuți din vânzarea ouălor încondeiate de copii vor ajunge la copiii din Kenya. Acțiunea este coordonată de mai bine de cinci ani de profesoara de religie Agneza Husaru.

 

 

Duminică, 17 martie, elevii din Parohia Buhonca au participat la un „Târg de ouă”, coordonat de profesoara de religie Agneza Husaru. Dascălul îi implică, de peste cinci ani, pe elevii din parohie într-o acțiune intitulată „Cercul micilor misionari”, care are ca scop ajutorarea copiilor din Kenya.
„Sunt de șase ani pensionară, dar sunt, în continuare, implicată pe plan educativ și misionar. I-am atras pe elevii mei în activități diverse, pentru ajutorarea copiilor din Kenya. Organizăm spectacole la diverse ocazii, strângem maculatură, elevii realizează obiecte pe care, ulterior, le vindem în «târguri» organizate pe plan local. Pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor pascale, ne-am gândit să împletim rugăciunea cu munca. Copiii au pictat 200 de ouă, pe care le-am primit prin bunăvoința unei persoane care a vrut să se alăture demersului nostru”, a spus profesoara Agneza Husaru.

Activitatea a fost realizată înainte de sărbătorile de Paște, pentru a trimite din timp banii în Kenya. „Copiii au învățat că o faptă bună cere efort. Aceste activități au și rolul de a-i învăța pe copii să-și valorifice munca și să nu scoată bani din buzunar atunci când, cu mâinile lor, pot crea ceva. Satisfacțiile pe care ni le aduc aceste acțiuni sunt mari. Banii pe care îi obținem din vânzarea ouălor vor fi depuși în contul Centrului Diecezan Misionar. După ce banii ajung la destinatari, primim înapoi o scrisoare din Kenya, de justificare a fondurilor trimise”, a spus profesoara.

La acțiunile copiilor se alătură și părinții. Aceștia au propus, la una dintre activități, să vândă hăinuțele care au rămas mici copiilor. „Pentru copiii din Kenya, orice ban contează. Cu 100 de lei este școlarizat un copil într-un an. Li se pune un creion în mână și îi formează pentru viață. Mi-aș fi dorit să merg în Kenya pentru a înțelege mai bine suferințele copiilor de acolo, dar cred că este mai necesar să fiu aici”, spune pensionara.

Tot ce face profesoara Agneza Husaru este o chemare a lui Dumnezeu, o vocație la care oamenii credincioși răspund. Așa cum o vor face și duminică, atunci când, după slujba de la biserică, vor cumpăra creațiile copiilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0