Prima paginăEducatie

Târg de licee în străinătate

Dimensiune text

Părinţii pot afla ofertele liceelor şi ale taberelor de vară din străinătate, condiţiile de studiu şi nivelul taxelor de şcolarizare.

Părinţii cu dare de mână pot afla, în perioada 14 – 15 martie, ofertele de la câteva licee din străinătate, la World Education Fair, un târg de consultanţă educaţional dedicat învăţământului liceal şi gimnazial de top şi taberelor de limbi străine din afara ţării. Manifestarea are loc la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucureşti, între orele 11.00 şi 16.00, şi este destinată elevilor cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.

licee 01Consilierea cu părinţii şi elevii se face prin întâlniri individuale cu reprezentanţii a 20 de şcoli gimnaziale, colegii şi centre de limbi străine din Marea Britanie, Elveţia, Belgia, Germania şi Olanda, care îşi vor prezenta ofertele educaţionale în cadrul acestui eveniment.
Pentru un curs de două săptămâni într-o tabără de limbi străine, de exemplu, părinţii trebuie să scoată din buzunar între 1.200 şi 1.400 de lire sterline.

Pentru un an de studiu într-un liceu din Europa, taxele variază între 13.000 şi 35.000 de lire sterline pentru şcolile britanice şi între 19.000 şi 35.000 de euro pentru restul ţărilor din Europa. Cele mai ridicate taxe sunt în Elveţia (între 70.000 şi 75.000 de franci elveţieni).

Participanţii la acest târg pot beneficia de reduceri de peste 5% la taberele internaţionale şi de burse de până la 50% din taxa de şcolarizare la unele colegii prezente la târg. Cei care nu reuşesc să ajungă la evenimentul din Bucureşti pot veni la World Education Fair în Constanţa, pe 16 martie, la Hotel Ibis, sau pe 17 martie, la Galaţi, Hotel Mercur.

COMENTARII

WORDPRESS: 0