Târg de carte în Parcul Municipal, timp de o săptămână

HomeCultural

Târg de carte în Parcul Municipal, timp de o săptămână

 

 

O manifestare inedită pentru municipiul nostru, prin format și locul de desfășurare, urmează a avea loc la Roman, în luna august, când, în Parcul Municipal va fi organizat, timp de o săptămână, un târg de carte.

Târgul de carte Libris, o manifestare de tradiție a județului Neamț, se va desfășura de această dată în Parcul Municipal Roman, printr-o asociere între municipalitate și Camera de Comerț și Industrie Neamț, în perioada 14 – 20 august, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi dezbătut de consilierii locali în ședința de joi, 26 iulie.

„La acest Târg sunt invitate edituri din țară, care își vor expune cărțile într-un spațiu expozițional compus din două pavilioane: un pavilion de circa 150 de metri pătrați cu expunere de carte și un pavilion de circa 80 de metri pătrați pentru lansări de carte ale autorilor și conferințe organizate cu sprijinul mass-media locale și naționale. La seria de manifestări prilejuite de acest eveniment vor lua parte personalități culturale locale și naționale. De asemenea, în această perioadă vor avea loc și momente muzical-artistice prezentate de artiști locali, precum și invitați din partea organizatorilor. Având în vedere faptul că Târgul de carte Libris este un eveniment nou, care vine în întâmpinarea nevoilor culturale ale publicului romașcan și a celui din diaspora, rog domnii consilieri să aprobe acordul de asociere”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut de consilierii locali.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0