HomeRural

Țăranii renunță la agricultura de subzistență pentru un loc de muncă

160 de locuitori ai comunelor din zona Romanului vor urma cursuri de calificare în diverse domenii. Un proiect european cu acest scop este implementat de asociația Helicomed, în parteneriat cu Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă.

 

Un proiect cu finanțare europeană, realizat de asociația Helicomed din Iași, în parteneriat cu Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă (ALOFM) și un partener privat din București, va oferi pentru 160 de persoane domiciliate în comunele din zona Romanului șansa de a urma, gratuit, cursuri de calificare profesională în diverse domenii. Meseriile pentru care se vor organiza astfel de cursuri vor fi stabilite ca urmare a unor vizite în aceste comune, fiind luată în considerare oferta pieței muncii din localitățile respective.

Proiectul „Dezvoltarea abilităților profesionale pentru integrarea pe piața muncii a persoanelor inactive și a persoanelor ocupate în agricultura de subzistență din județul Neamț” este finanțat în cadrul Programului Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane.

„În cadrul acestui proiect, vom selecta aproximativ 160 de persoane din comunele din zona Romanului, pentru care vom organiza o serie de cursuri de calificare. În perioada imediat următoare ne vom deplasa în comune, pentru a identifica persoane inactive, care nu lucrează de mult timp, precum și persoane care practică doar agricultura de subzistență. Particularitatea acestui proiect este că aceste cursuri vor fi stabilite în funcție de cererea locală de pe piața muncii și în funcție de domeniile în care activează agenții economici din comunele respective. Deocamdată, ne propunem să organizăm cursuri  destinate celor care doresc să devină confecționeri de produse textile, confecționeri PVC, lucrători comerciali, zidari, dar și lucrători sociali pe care autoritățile locale să îi poată angaja ulterior ca asistenți personali„, a explicat șefa ALOFM Roman, Cornelia Moldoveanu.

Comentarii

WORDPRESS: 0