„Tango, pasiune și mari teme de dragoste”, concert cameral în sala de spectacole a Primăriei Roman

HomeCultural

„Tango, pasiune și mari teme de dragoste”, concert cameral în sala de spectacole a Primăriei Roman

 

Luni, 17 februarie, romașcanii sunt invitați la un concert susținut de Cvintetul „Avantgarde” din Bacău, alături de Roberto Salvalaio și Evis Condrea, sub genericul „Tango, pasiune și mari teme de dragoste”. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 18.30, în sala de spectacole „Nicolae Manolescu Strunga” a Primăriei Municipiului Roman, organizat în colaborare cu Asociația Cultural Științifică Urbana din Roman, Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău și Consiliul Județean Bacău.

Alături de Roberto Salvalaio (baian) și Elvis Condrea (pian) se va afla Cvintetul „Avantgarde” – Ciprian Sicinschi (vioara I), Alexandru Timilie (vioara II), Ilinca Sbanțu (violă), Liviu Mera (violoncel) și Stelian Dima-Resmeriță (contrabas). Programul include lucrări de: Ennio Morricone, Astor Piazzolla, John Williams, Carlos Gardel, Tomaso Albinoni, Richard Galliano și Nino Rota.

„Vă invităm la un concert cameral susținut de muzicieni consacrați, care vor cânta și vă vor încânta cu piese celebre dedicate tangoului, aparținând unor compozitori de referință ai acestui gen muzical, mereu tânăr. Sunt piese binecunoscute și îndrăgite de publicul din toată lumea. Unele au constituit coloana sonoră a unor filme celebre: «Pentru un pumn de dolari», «A fost, cândva, în vest», «Lista lui Schindler», «Caracatița», «Nașul II», «Romeo și Julieta». Atât membrii cvintetului, cât și soliștii, sunt muzicieni consacrați, cu un bogat palmares concertistic. Genericul concertului este tangoul, veșnic tânăr, acel «cavaler sentimental», unul dintre genurile muzicale care a făcut carieră încă de la «naștere». Iubitorii de muzică știu că audiția într-o sală de concert ne oferă prilejul de a trăi muzica, fapt ce nu echivalează nici cu cele mai fidele înregistrări”, este invitația adresată de dirijor profesor doctor Ovidiu Trifan.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Cultură a SIndicatelor din Roman, la casa de bilete şi secretariat, în intervalul 09:00 – 18:00, precum și în seara concertului, la sala de spectacole „Nicolae Manolescu Strunga” a Primăriei Municipiului Roman, la prețul de 21,20 lei pentru adulți, respectiv 10,60 lei pentru elevi și pensionari.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0