Tânăra mamă din Trifeşti, cercetată pentru uciderea ori vătămarea nou-născutului

HomeActualitate

Tânăra mamă din Trifeşti, cercetată pentru uciderea ori vătămarea nou-născutului

 

ambulanta 01În urmă cu două săptămâni, o tânără din Trifeşti a născut la domiciliu, iar medicii de pe Ambulanţă sosiţi la faţa locului au constatat că nou-născutul, o fetiţă, murise. Pentru că mama suferă de o stare patologică caracterizată prin rămânerea în urmă a dezvoltării facultăţilor psihice şi pentru că există suspiciunea că aceasta şi-ar fi putut răni copilul, este cercetată pentru uciderea ori vătămarea nou-născutului de către mamă, conform articolului 200 din Codul Penal.

Dosarul se află pe masa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care fac cercetări pentru a stabili clar gradul de vinovăţie al femeii, mai ales că ea, încă de la sosirea la Spital, a fost diagnosticată, la prima vedere, cu oligofrenie.

„În acest caz, femeia va fi supusă unei expertize, pentru a se stabili dacă avea discernământ şi, atunci, va răspunde pentru faptele sale sau nu are discernământ şi se va proceda la internarea ei într-un centru specializat. Dosarul nu este finalizat, se fac încă cercetări”, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Conform Codului Penal, dacă uciderea copilului nou-născut imediat după naştere, dar nu mai târziu de 24 de ore, este săvârşită de către mama aflată în stare de tulburare psihică, atunci fapta se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. În cazul în care copilul a fost lovit imediat după naştere, dar nu mai târziu de 24 de ore, de către mama aflată în stare de tulburare psihică, limitele speciale ale pedepsei sunt de o lună şi, respectiv, 3 ani.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0