Prima paginăActualitate

Tânăr din Cordun reținut de polițiști, după ce și-a bătut tatăl

Tânăr din Cordun reținut de polițiști, după ce și-a bătut tatăl

Dimensiune text

 

Un bărbat a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de violență în familie. Luni, 16 martie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați de către o tânără de 24 de ani, din Cordun, cu privire la faptul că tatăl său a fost victima unei agresiuni fizice.

Conform IPJ Neamț, din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri mai vechi, între un tânăr de 23 de ani, din Cordun, și tatăl acestuia, de 52 de ani, ar fi survenit un conflict, moment în care fiul l-ar fi lovit cu pumnii în zona feței.

„Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. Faţă de tânăr a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamţ. Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Citește și:   Polițiști voluntari în acțiunea de ecologizare a pădurii Felești

Polițiștii reamintesc faptul că, începând cu 26 ianuarie 2020, în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, a intrat în vigoare Legea nr. 192/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legii nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

„Astfel, sunt adoptate măsuri de sancţionare a unor fapte de natură penală şi contravenţională, se instituie reguli clare şi transparente referitoare la procedurile de legitimare, de control corporal, al bagajelor sau al vehiculului, sunt detaliate condiţiile în care o persoană poate fi condusă la sediul poliţiei şi situaţiile în care poliţistul poate utiliza forţa, garantându-se respectarea drepturilor cetăţeanului”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0