[VIDEO] Tânăr amendat de Poliția Animalelor, după ce a abandonat un cățel într-un sac

HomeActualitate

[VIDEO] Tânăr amendat de Poliția Animalelor, după ce a abandonat un cățel într-un sac

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Neamț au fost sesizați, la data de 11 aprilie, cu privire la faptul că pe Drumul Județean 159, din localitatea Oniceni, o persoană necunoscută ar fi abandonat un sac de rafie, în care se afla un cățel, informează IPJ Neamț. Polițiștii s-au sesizat cu privire la abandonul animalului, au efectuat verificări și au identificat persoana în cauză, un tânăr de 20 de ani, din Valea Ursului.

„Care a fost motivul abandonului? Imposibilitatea unchiului său de a îngriji acest animal. Deși tânărul este deținător de animale, acest lucru nu l-a determinat să se gândească la consecințele pe care gestul său le poate avea asupra câinelui abandonat. Pentru fapta sa, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, conform articolul 26 din Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

,,Din păcate, ne confruntăm frecvent cu situații în care observăm că grija față de animale rămâne o preocupare secundară pentru mulți cetățeni. Odată cu evoluția societății moderne au apărut schimbări și în domeniul protecției animalelor, însă nu toți se conformează. Un simplu act precum sterilizarea atunci când nu mai dorești ca animalele să se reproducă, pentru că nu îți permiți să le mai îngrijești, poate elimina atât problema unor suflete chinuite și abandonate, cât și problemele morale ale proprietarului. Oricât de cruzi ar fi unii dintre semenii noștri, noi vrem să credem că undeva există o conștiință pe care ar putea să o salveze prin a face ceea ce trebuie in locul unor fapte reprobabile. Apreciez faptul că beneficiile în a face lucrurile așa cum trebuie sunt cu mult mai mari decât costurile pe care le-ar implica o sterilizare sau interesul de a găsi persoane care să adopte un animal”, a precizat inspector de poliție Mădălina Gerlinde Irimia, medic veterinar în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor prevede faptul că abandonul și sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime față de animale și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0