Prima paginăCultural

Tablouri din aripi de fluturi la Muzeul de Științele Naturii

Dimensiune text

Muzeul de Științele Naturii a deschis publicului luni, 2 aprilie, expoziția temporară „Aripi și petale” care cuprinde o varietate de specii de fluturi exotici și românești, cu o vechime de 82 de ani.

 

 

Expoziția este realizată în colaborare cu Muzeul de Științele Naturii din Ploiești și cuprinde o îmbinare inedită între fluturi și flori.
Expoziția temporară «Aripi și petale» arată interdependența care există între fluturi și flori, în sensul că fluturii au nevoie de flori pentru a se hrăni, iar florile sînt ajutate de fluturi la polenizare. Colecția de fluturi cuprinde specii exotice din Africa, Asia, America și Europa, precum și specii indigene. Ceea ce crește valoarea expoziției este vechimea unor fluturi din cadrul expoziției, ce datează din anii 1930 și care ne arată că au rezistat timpului„, a declarat muzeografa Cătălina Ivan.

Plantele sînt suplinite prin butaforie, care imită perfect naturalul. O altă atracție a expoziției temporare „Aripi și petale” o constituie tablourile realizate din aripi de fluturi, care înfățișează păsări și plante.
Este o prezentare spectaculoasă, opera unor studenți străini care au studiat biologia la noi în țară„, a precizat Cătălina Ivan.
Explicațiile muzeografilor sînt însoțite de afișe de prezentare a exponatelor, care vin să ofere informații suplimentare despre arealul speciilor de fluturi din expoziție. Pentru cei care vor să rămînă cu o amintire din această expoziție, două vitrine din holul muzeului oferă spre comercializare tablouri cu unul pînă la nouă fluturi din diverse specii, cu prețuri cuprinse între 12 și 50 lei.

Expoziția este adresată în primul rînd elevilor, care o vor putea viziona atît în cadru organizat, dar și individual, în cadrul săptămînii de școală „altfel”, perioadă dedicată activităților educative extrașcolare, dar și publicului iubitor de frumos.

Deschiderea expoziției a fost rodul efortului financiar al unor sponsori din Roman.
Fără sprijinul unor oameni receptivi la evenimentele culturale nu am fi putut aduce la Roman această expoziție. Le mulțumim că au înțeles demersul nostru și au făcut posibilă deschiderea celei de a doua expoziții temporare din acest an„, a spus muzeografa Cătălina Ivan.
Sponsorii expoziției au fost: Eugen Păuleț (Sempre Dritto Tour SRL), Nușa Chiriac (Turoag SA), Mihai Cojocariu (Cojocariu SNC), Dana Neculai (Nemase Com Prod).

Expoziția temporară va rămîne în cadrul muzeului pînă la 31 mai. Programul de vizitare este de luni pînă duminică, între 9.00 și 17.00. Prețul unui bilet de intrare este de 2 lei pentru copii, elevi și studenți, precum și pentru grupuri organizate, și de 3 lei pentru adulți.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0