Tabără mobilă trimisă de ISU Neamț la Suceava, pentru refugiații ucraineni

HomeActualitate

Tabără mobilă trimisă de ISU Neamț la Suceava, pentru refugiații ucraineni

Joi după-amiază, 24 februarie, ISU Neamț a deplasat, conform ordinelor primite, un modul format din tabăra mobilă și personalul de deservire aferent la ISU Suceava.

ISU Neamț are în dotare o tabără mobilă pentru persoane sinistrate sau evacuate în sistem containerizat și o bucătărie rulantă auto achiziționată prin intermediul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare. Echipamentele sunt achiziționate cu scopul de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență, au precizat reprezentanții ISU Neamț.

Tabăra mobilă este compusă din trei containere identice și o bucătărie rulantă auto, care poate fi utilizată în situațiile în care se impune dislocarea cât mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucătăria rulantă auto poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără. În fiecare container sunt: zece corturi destinate cazării persoanelor (suprafață de 25 mp), un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafață de 96 de metri pătrați, zece sisteme de climatizare, un sistem de iluminat, 67 de paturi pliante, 67 de saci de dormit, zece seturi de mese cu bănci.

„Tabăra mobilă are mobilitate mare, care pot asigura cazarea a 201 persoane afectate de diferite situații de urgență sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni”, a precizat a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Conform presei locale, ISU Suceava deține trei astfel de tabere mobile, iar în afară de cea de la Neamț a mai fost trimisă în zonă o tabără mobilă similară din dotarea ISU Bistrița – care vor putea fi amenajate dacă situația unui flux mai mare de refugiați din Ucraina o va cere.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0