HomeSocialEducatie

Tabără de antrenament pentru performerii la matematică

La Colegiul Naţional „Roman-Vodă” s-a desfăşurat cea de-a VI-a ediţie a taberei de matematică „Viitorii matematicieni”.

Elevi pasionaţi de matematică au participat, timp de o săptămână, la cea de-a VI-a ediţie a Taberei de matematică „Viitorii matematicieni”, găzduită de Colegiul Naţional „Roman-Vodă”. La activităţi au participat peste 60 de copii, cei mai mulţi din Roman, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Școala „Vasile Alecsandri”, Școala „Alexandru Ioan Cuza”, dar şi din Galaţi şi din judeţul Iaşi, de la clasa a III-a la clasa a VII-a. Timp de o săptămână, aceştia au lucrat, împreună cu profesori de matematică specializaţi în pregătirea elevilor pentru concursuri de matematică, exerciţii şi probleme care nu se studiază în mod obişnuit la clasă.

„În cadrul activităţilor de pregătire au fost abordate subiecte care nu se regăsesc în activitatea de la clasă a profesorilor de matematică, dar cu care elevii care participă la competiţiile de matematică se întâlnesc în concursuri, cum ar fi principiul cutiei, principiul parităţii, congruenţa modulo – n sau probleme de geometrie mai speciale. Rolul acestei tabere este tocmai acela de a oferi, elevilor pasionaţi de matematică şi care au abilităţi speciale pentru acest domeniu, posibilitatea de a-şi exersa aceste calităţi şi de a progresa. Aşa cum există cluburile sportive pentru cei buni la sport sau cercurile de muzică şi de dans pentru artişti, dorim să le dăm şi celor, tot mai puţini, interesaţi de matematică, posibilitatea de a-şi exersa talentul”, a spus profesorul Mihai Gavriluţ (foto), preşedintele filialei Roman a Societăţii de Știinţe Matematice, iniţiatorul şi coordonatorul activităţii.

Pregătirea în cadrul taberei a fost asigurată de profesorii Alexandru Negrescu, asistent universitar la Universitatea Politehnică din Bucureşti, membru al Comisiei Naţionale a olimpiadei de matematică, Constantin Apostol, din Râmnicu Sărat, de asemenea fost membru al aceleiaşi comisii, Neculai Roman, profesor la Mirceşti, unul dintre cunoscuţii „geometrişti” din ţară, învăţătoarea Camelia Manea, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, şi profesorul Mihai Gavriluţ.

Tabăra s-a încheiat cu un concurs, la care au participat toţi cursanţii. Premianţii acestei ediţii a Taberei de matematică sunt: Mihnea Buţiurcă, Raluca Grăjdeanu, Mihai Andrei Mărtinaş şi Ioana Munteanu, toţi de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, premiul I cu punctaj maxim, Giulio Pal, Alin Buga şi Mihai Marele, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, şi Bianca Huşanu, de la Școala „Vasile Alecsandri”, premiul II, şi Lorena Olaru şi Ioan Emilian Pal, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, premiul III, la clasa a III-a. La clasa a IV-a, premiul I a fost obţinut de Alexia Tuş, de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi, Vlad Bibiruş, George Husaru Nechita, Alexandru Rusu, de la Școala „Vasile Alecsandri”, Diana Manolache, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Adrian Gabriel Niţă, Matei Ghimpan, Ioana Hăisan şi Alexia Ioana Simionescu, de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, toţi cu punctaj maxim, de 21 de puncte, Amelia Nicolau, Naiana Samson şi Ioana Baltag, de la Școala „Al. I. Cuza”, şi Matei Ciocoiu, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, premiul II, şi Leonard Negoiţă, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, premiul III.

La clasa a V-a, premiul I i-a revenit lui Teodor Băltoi, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Andreea Enache şi Ioana Leancă, de la Școala „Vasile Alecsandri”, şi Fabian Pântea, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, au obţinut premiul II, Ioana Grumezescu, Matei Dăscăliţa, Teodor Ambrosi, Richard Botez, Ioan Măzăroaie, Anelisse Merfea, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, şi Alexandru Popa, de la Școala „Vasile Alecsandri” – premiul III, iar Denis Dumitrache, de la Școala Răchiteni, menţiune.

La clasa a VI-a, Tudor Bursuc şi Radu Ghiţă, de la „Roman-Vodă”, au obţinut premiul I, iar Octavia Hriscu, de la „Roman-Vodă”, şi Paul Samson, de la Școala „Al. I. Cuza”, premiul II. La clasa a VII-a, premiul I a fost obţinut de Maria Begu, de la Școala „Vasile Alecsandri”, şi Flaviu Crăciun şi Rareş Grumezescu, de la „Roman-Vodă”, Ioana Paloşanu şi Ecaterina Ambrosi, de la Școala „Vasile Alecsandri” au obţinut premiul II, iar Adelina Grădinaru, Andreea Mocanu şi Andreea Iftimie, de la Școala „Vasile Alecsandri”, şi Adrian Sofian, de la „Roman-Vodă”, au obţinut premiul III.

Comentarii

WORDPRESS: 0