HomeReligie

Sute de tineri merg în pelerinaj la Cacica

Săptămîna viitoare, sute de tineri romano-catolici din zona Romanului vor merge în pelerinaj la Cacica. Toți tinerii din Dieceza de Iași, dar și din întreaga țară, sînt invitați la sanctuarul marian de la Cacica, în sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, pentru a participa la Pelerinajul bucuriei împreună cu Maria.

 

Motto-ul pelerinajului tinerilor este: „Împreună cu Maria, la izvorul bucuriei adevărate!”. Ca în fiecare an, tinerii vor parcurge pe jos o parte din drum.
În dieceza noastră continuă Anul familiei. Lansăm o invitație pentru toți tinerii, voluntari sau participanți, care vor veni la Cacica, să se roage pentru părinții lor, pentru frații și rudele lor, să se roage pentru prietenii lor proaspăt căsătoriți, pentru cei care urmează să se căsătorească și, nu în ultimul rînd, pentru ei înșiși, să poată întemeia familii frumoase și clădite pe credința în Dumnezeu„, se arată în comunicatul Episcopiei de Iași.

Pelerinajul tradițional al tinerilor la sanctuarul de la Cacica va începe marți, 14 august. Tinerii care doresc să participe sînt rugați să fie prezenți la locul de după calea ferată, înainte de zona unde încep serpentinele, pînă la ora 12.00. La această oră va avea loc Ritualul pornirii în pelerinaj, după care se va porni spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 și va avea loc Ritualul primirii pelerinilor tineri la sanctuar. În fruntea tinerilor va fi prezent PS Petru Gherghel.

Seara, la ora 18, va avea loc o liturghie animată de tineri. Următorul moment va fi privegherea mariană și procesiunea cu lumînări de la ora 22.00. Pe parcursul nopții, tinerii se vor reuni în rugăciune la altarul amenajat afară.
Liturghia din solemnitatea Adormirea Maicii Domnului va avea loc la ora 11.00.

Comentarii

WORDPRESS: 0