HomeEconomie

Sute de șomeri nemțeni au fost școliți pe bani europeni

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț a marcat încheierea proiectului „SUCCES – Sustenabilitate și Utilitate prin Complementaritate și Competitivitate, Eficiență și Sprijin”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul axei prioritare „Promovarea măsurilor active de ocupare”.

 

Proiectul „SUCCES”, realizat de AJOFM Neamț, AJOFM Vaslui și societatea Infoprob SRL Bacău, s-a derulat timp de 24 de luni, începînd cu data de 1 octombrie 2010, și a avut ca scop oferirea de servicii integrate pentru facilitarea inserției și a reinserției pe piața muncii a șomerilor din județele Neamț, Bacău și Vaslui.

În cadrul proiectului au fost realizate șase sesiuni de informare a publicului pe tema avantajelor mobilității forței de muncă. De asemenea, 301 de persoane au fost consiliate psihologic, orientate în carieră și instruite în tehnici de căutare a unui loc de muncă. Acestea au participat și la un job club, unde au învățat să redacteze și să reactualizeze CV-urile, să completeze formulare de candidatură pentru un loc de muncă, să caute locuri de muncă în sistemul online, dar și cum să se prezinte la un interviu de angajare. Sute de șomeri au participat la programe de inițiere, perfecționare și calificare în diverse profesii – manageri de resurse umane, formatori, lucrători în comerț, confecționeri, ospătari, vînzători în unități de alimentație sau operatori PC.

Grupul țintă a fost format din 301 de șomeri, față de 250 de șomeri – grupul propus inițial. Prin rezultatele obținute, scopul proiectului a fost atins, cu un impact pozitiv asupra grupului țintă și a indicatorilor prevăzuți prin cererea de finanțare„, a precizat directorul interimar al AJOFM Neamț și managerul proiectului, Rodica Titela Popescu.

Comentarii

WORDPRESS: 0