Prima paginăActualitate

Sute de polițiști și jandarmi, mobilizați pentru alegerile de duminică

Sute de polițiști și jandarmi, mobilizați pentru alegerile de duminică

Dimensiune text

 

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din data de 10 noiembrie, au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, măsuri ce urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate, informează IPJ Neamț.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava”  Neamț, precum și alte structuri județene ale MAI), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Sâmbătă seară și duminică dimineață, în intervalul orar 18.00 – 06.00, 429 de efective, dintre care 161 de polițiști, 13 jandarmi, 235 de pompieri și alte structuri ale MAI, vor asigura paza și protecția a 490 de secții de votare, care s-au constituit pe raza județului Neamț. Duminică, 10 noiembrie, 264 de polițiști, alături de 171 de jandarmi, vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 125 de polițiștii vor fi constituiți în echipe operative, alături de 12 luptători pentru acțiuni speciale.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina IPJ Neamț, accesând banner-ul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor prezidențiale, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

„În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI!”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0