Prima paginăNeamt

Sute de mii de lei, miza unor procese între Curtea de Conturi și Primăria Dulcești

Dimensiune text

În anul 2011, Primăria Dulcești (foto) a plătit 53.000 de lei pentru lucrări care nu au fost făcute. Alte nereguli descoperite de Curtea de Conturi se referă la sporuri și prime ale personalului. Reprezentanții Primăriei au contestat în instanță concluziile Curții de Conturi.

 

 

Controlul pe care experții Curții de Conturi l-au făcut, anul trecut, la Primăria Dulcești, a sos la iveală mai multe nereguli din activitatea instituției în anul 2011. Conform raportului întocmit după efectuarea controlului, instituția ar fi efectuat plăți nelegale, ar fi dat sporuri și prime angajaților și ar fi plătit lucrări inexistente. „Nu a fost calculată și încasată contravaloarea chiriei și a majorărilor de întârziere aferente pentru cabinetul medical veterinar individual, în sumă de 17.500 de lei, nu s-au încasat la termen veniturile provenite din folosința terenurilor din domeniul privat al comunei, nu a fost efectuată inventarierea activelor și pasivelor entității potrivit normelor de inventariere și au fost ignorate dispozițiile legale privind achizițiile publice, autoritatea contractantă încheind 28 de contracte de furnizare, servicii și lucrări pentru un singur obiectiv de investiții, astfel divizând valoarea totală a investiției„, se arată în raportul Curții de Conturi.

În același document se mai precizează că entitatea auditată nu a realizat planificarea activității în domeniul achizițiilor, astfel fiind în imposibilitatea de a-și defini obiectivele, acțiunile, precum și condițiile de realizare a acestora. Au fost efectuate cheltuieli bugetare nedeterminate de autorizațiile conținute de legi speciale și legile bugetare anuale, constând în plata premiului anual, aferent anului 2009, primarului și viceprimarului, în valoare de 6.150 de lei, iar angajații primăriei au primit spor pentru dispozitiv în sumă de 60.630 de lei.

În 2011, Primăria Dulcești ar fi plătit 11.720 de lei pentru servicii prestate fără bază legală, prin angajarea și plata unor servicii care nu au fost justificate, și a fost decontată suma de 19.380 de lei pentru lucrări neexecutate pentru obiectivul de investiții „sediul nou primărie”.

Instituția a efectuat și cheltuieli nelegale pentru procurarea unor pachete pentru serbarea de Craciun, în valoare de 640 de lei, a acceptat să achite cantități de lucrări neefectuate pentru înlocuirea acoperișului dispensarului uman Dulcești, în valoare de 33.750 de lei, și a acordat 5.890 de lei drept ajutor social unor persoane care nu s-au încadrat în condițiile cerute de lege.

Aceste nereguli nu s-au întâmplat în perioada mandatului meu, dar știu că există procese pe rol, fiindcă mai multe din informațiile prezentate în raport nu ar fi corecte. Nu pot să-mi dau cu părerea despre acest document, instanța va decide cine a greșit și unde„, a afirmat Mihai Michiu, primarul comunei Dulcești.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • samsam 8 ani

    Domnule Teo Rusu fa cunoscut si procesul in desfasurare al primarului din comuna Gheraesti cu cei de la Curtea de Conturi pentru anchetarea unei fraude de 2.850.000 lei la renovarea salii de festivitati din localitate dosar 503/32/2011 , asta daca nu cumva duceti lipsa de obiectivitate sau trustul dumneavoastra nu are „partizanate” cu anumite administratii locale(sa aveti obiectivitate).