Prima paginăSport

Surorile Perie, pe podium la Grand Prix Onești

Dimensiune text

Recunoscuta și valoroasa școală romașcană de aruncări a mai susținut un examen, cu prilejul concursului Grand Prix de la Onești, unul cu premii în bani pentru primii trei clasați la seniori. Aruncătorii juniori din Roman au dominat în concursul categoriei lor de vîrstă.

 

Concursul Grand Prix de la Onești a devenit competiție tradițională, fiind organizată de Direcția pentru Sport a Județului Bacău, Asociația Județeană de Atletism Bacău, cu sprijinul Primăriei Onești.

În paralel cu întrecerea atleților care au concurat la seniori, a existat și o secțiune rezervată juniorilor, în care cei mai mulți dintre performeri sînt sportivi care reprezintă grupările din Roman, Clubul Atletic și Liceul cu Program Sportiv. Tocmai pentru a verifica potențialul și forma de moment a elevilor, antrenorii Carmen Iederan și Emilian Floroiu au încercat să vină cu cîți mai mulți sportivi la aceste întreceri, unde au fost prezente numele mari ale Rom=niei în probele de aruncări.

Probele de aruncare a ciocanului și a discului, la feminin, au fost dominate, așa cum era de așteptat, de Bianca Perie și Nicoleta Grasu, ambele romașcane și amîndouă legitimate acum la alte cluburi, SCM Bacău, respectiv Dinamo București. La aruncarea ciocanului, Bianca (antrenor Lucică Cucoș) s-a impus cu o cea mai bună încercare de 68,10 metri, în vreme ce Nicoleta a cîștigat la disc cu 59,83 metri. Junioara II Roxana Perie (legitimată la CA și LPS) a scos un rezultat bun, 56,65 metri, la 49 de centimetri de recordul personal, cu care a ocupat poziția a treia în concursul de la seniori.

Adrian Neculau, de la Clubul Atletic, a urcat pe treapta a treia a podiumului seniorilor, la suliță, cu 66,76 metri. Florin Asmarandei (CA) și Mădălin Rusu (CA) au încheiat concursul pe poziția a patra la aruncarea ciocanului, respectiv a discului.

La juniori, atleții din Roman s-au clasat de șase ori pe primul loc: Cosmin Cîrlig (CA) – ciocan, 3 kg, Beatrice Lucaci (LPS ) – ciocan, 3 kg, Carla Sescu (LPS) – disc, 1 kg, Mihai Teofil (LPS) – disc, 1,5 kg, Vlad Sescu (LPS) – disc, 1,7 kg, Ionuț Cozma (LPS) – ciocan, 6 kg. Pe poziția secundă s-au clasat: Marius Dudău (CA) – ciocan, 3 kg, Cosmin Ghiroagă (CA) – ciocan, 5 kg, Cristinel Olărașu (CA) – 50,92 kg. Marius Aionesei (CA), Răzvan Onica și Leonard Vătămănelu (LPS) au avut aruncări de locul al treilea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0